Arkivfoto: Terje Runnan fra Hinderaker & Visnes Vel.

Inviterer til Visnesmarknad for 13. gang

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
12.09.2019 13:00 - OPPDATERT 12.09.2019 13:12

Førstkommende lørdag og søndag er det igjen klart for marknad på Visnes.

VISNES: Etter uværet som truet fjorårets Visnesmarknad var gjengen bak usikker på om de måtte ta grep og endre konseptet. De fant fort ut at det ikke var veien å gå og i disse dager jobbes det på spreng for å få alt klart til årets Visnesmarknad. 

– Vi håper på godt vær og at det blir godt med besøkende. På grunn av været i fjor lurte vi på om vi skulle gjøre noe annet, men vi fant ut at dette er blitt en tradisjon og noe folk setter pris på. Vi har funnet et konsept som publikum liker, forteller styreleder i Hinderaker & Visnes Vel, Terje Runnan. 

I lengre tid har han og de andre i velforeningen planlagt årets marknad. Nå settes alle dugnadskrefter inn før det braker løs på lørdag. 

– Det blir full fart fra torsdag ettermiddag og utover, sier Runnan og forteller at frivillige fra velforeningen og den lokale avdelingen fra Haugaland Videregående stiller opp. 

Tidligere har marknaden gått over tre dager. Nytt for i år er at de har valgt å korte den ned til to dager. Det betyr at den populære marknadsfesten blir flyttet fra fredag til lørdag. 

– Det blir mer konsentrert på to dager, tidligere har vi hatt det over tre, sier Runnan før han fortsetter: - Da blir marknadsfesten på lørdag, og i år har vi fått The Flop til å spille. Kamerater og venner som ikke ser hverandre så mye i løpet av året bruker marknadsfesten for å møtes.

Foruten om marknadsfesten kan styrelederen blant annet lokke med aktiviteter for barna, friluftsgudstjeneste og kåring av Visnesprisen. Han avslører også at det i år blir enda flere utstillere enn de har hatt tidligere. Alt i alt håper han marknaden vil bli en god og sosial happening for store og små. 

– Målet vårt er å sette Visnes på kartet, og at det skjer ting som er bra for fastboende - og ikke minst for besøkende.

– Den gleden som man ser i de som kommer på marknaden, det gir bensin til maskineriet til å fortsette. Selv om en er ganske sliten på søndag kved, avslutter Runnan.