Folkehelsekoordinator Reidun Kathrin Dahl.

Inviterer til nytt tilbud for de over 60: - Interessen har vært kjempebra

Skrevet av Ann Margit Grønstad
18.06.2021 11:44 - OPPDATERT 18.06.2021 16:50

Nord- og Sør-Karmøy frivilligsentral IOGT sammen med Karmøy kommune inviterer nå de over 60 ut på middag.

KARMØY: – Etter pandemien ville vi legge til rette for at folk kommer seg litt ut igjen, og at de over 60 år kommer seg ut og får spise en god middag i trivelig selskap. Vi kjenner alle på det etter pandemien at vi har sittet litt mye hjemme, og det er godt å komme seg ut å treffe andre, sier folkehelsekoordinator i kommunen, Reidun Kathrin Dahl. 

Det koster 125 kroner å være med på restaurantbesøkene, og man får da servert middag, kaffe og dessert. Tilbudet finnes foreløpig ved Cafe MM/IlForno på Oasen Storsenter og Vili & Vè på Åkra, og sparkes i gang onsdag i neste uke mellom klokken 13.00 og 15.00.

Stor interesse

Dahl forteller at det har vært stor respons på det nye tilbudet. 

– Interessen har vært kjempebra. De som tar seg av påmeldingene har fått mange henvendelser om at dette var et kjempebra prosjekt, og at de gleder seg til dette. Det er fremdeles ledige plasser begge steder, så det er bare å hive seg rundt og melde seg på. Du kan melde deg på selv, og du kan ta med deg en venn. Hvis du vet om noen som sitter mye hjemme, så meld dere på, oppfordrer Dahl, og legger til at de som måtte ha behov for transport får ordnet dette.

– Det er det bare å gi beskjed om det når du melder seg på. Hvis noen har behov for transport, så skal ikke det stoppe dem for å bli med, sier Dahl. 

Kan bli ukentlig tilbud

Prosjektet har fått 80 000 kroner i støtte fra Statsforvalteren i Rogaland, og det planlegges flere restaurantbesøk for de over 60 år fremover.

– Første gang blir 23. juni, og så blir det forhåpentligvis en gang til i juli. Fra slutten av august og i september skal vi prøve å få det til hver uke. Da får alle restaurantene i hele Karmøy mulighet til å bli med på dette, sier Dahl, som mener prosjektet er en vinn-vinn-situajson. 

– Man kommer seg ut og får treffe folk etter en tid med isolasjon, og så er det også bra for restaurantene og næringene i kommunen at vi legger igjen penger der, for de har også hatt et voldsomt tøft år, avslutter Dahl. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.