Tre av de fire posisjonspartiene samlet på ordførerens kontor under valgkvelden.

Inviterer til nye møter i kveld

Skrevet av Kent Olsen
17.09.2019 14:32 - OPPDATERT 18.09.2019 07:11

SV, MDG og FrP skal inn til nye drøftingsmøter i løpet av kvelden.

POLITIKK: Klokka 12 i dag gikk fristen ut for de politiske partiene i å sende inn svar om de ønsker videre drøftinger med dagens posisjon.

Høyre har som kjent takket nei, og tirsdag formiddag ble det klart at Karmøylista takker også nei til videre drøftinger.

Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne har takket ja til videre drøftinger, noe ordfører Jarle Nilsen bekrefter.

– Klokken 12.30 skal vi ha oppsummering- og evalueringsmøte med disse fire posisjonspartiene. Så skal vi invitere de øvrige partiene til nye drøftinger i løpet av kvelden. Vi jobber iherdig med dette hele tiden for det er viktig at vi får en god plattform og samarbeidsavtale og at vi kan få fordelt posisjoner, sier Nilsen til Karmøynytt før han skal i møte.

I svaret som kom fra SV står det «Vi forutsetter at samtaler med Karmøylista, Fremskrittspartiet og Høyre om samarbeid avsluttes.»

Nilsen forteller at en ikke ønsker å utelukke samarbeid med noen før en har en avtale i boks som gir et styringsdyktig flertall.

– Vi som sitter i posisjonen som har blitt enige om å samarbeide har vært rause og åpne i invitasjonene våre. Det kommer vi også til å være i fortsettelsen. (...) Vi er åpne for å diskutere og ha dialog med alle som ser muligheten for å komme i et samarbeid med Ap, Sp, V og KrF, sier Nilsen.

Sier nei, men lukker ikke døra

Karmøylistas Helge Thorheim forteller at det er på den borgerlige siden at deres plan A er for å bygge et styringsdyktig flertall, men at de behøver flere, og ser mot sentrum.

– Da må andre partier slutte seg til oss. Da er det i første rekke KrF og SP eventuelt som vi ser for oss kan være med og ha et godt og styringsdyktig flertall, sier Thorheim.

– Har det vært kontakt?

– Vi har sendt ut invitasjon til å snakke med dem, men har stor forståelse for at så lenge de holder på med sine interne drøftinger, dagens posisjonspartier, så er det ikke riktig av oss å mase på dem, men invitasjonen er sendt, forteller Thorheim, som i fortsettelsen forteller at de har fått et høflig svar tilbake.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.