Prosjektleder i Norsk Narkotikapolitiforening, Torbjørn Nervik, inviterer til folkemøte i Kopervik.

Inviterer til folkemøte om narkotikabruk blant unge

Skrevet av Ann Margit Grønstad
07.10.2019 18:25 - OPPDATERT 08.10.2019 09:16

Norsk Narkotikapolitiforening inviterer for første gang til folkemøte på Karmøy.

KOPERVIK: Etter å ha holdt to møter tidligere i vår i Haugesund inviterer nå Norsk Narkotikapolitiforening også til et møte på Kopervik gymnas tirsdag 15.oktober kl. 18. Møtene i Haugesund samlet rundt 700 voksne/foreldre. 

– Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på disse møtene, og folk spurte; hvorfor arrangerer dere ikke et slikt møte på Karmøy også, sier Torbjørn Nervik, prosjektleder i Norsk Narkotikapolitiforening. Han forteller at det nødvendigvis ikke er så stor bekymring for ungdomsmiljøet på Karmøy i seg selv, men at de gjerne vil forsøke å formidle til foreldre en del faktakunnskap om situasjonen og om stoffene og hvordan de virker.

– Å formidle fakta til voksne er så viktig i det forebyggende arbeidet, for de har den direkte nærkontakten med de unge store deler av døgnet. Vi snakker om hva den enkelte kan gjøre for at barn og unge skal få gode oppvekstvilkår, sier Nervik.

Flere foredragsholdere

Han forteller at det på folkemøtet vil være ulike foredragsholdere, blant annet vil politiet si litt om den lokale situasjonen, det vil bli gitt faktainformasjon om de ulike stoffene og Mona og Arne Bratland forteller sin historie om hvordan det er å miste en sønn som følge av overdose.

Fredag 18. - søndag 20. oktober arrangerer Norsk Narkotikapolitiforening ( NNPF ) også sin årlige utdanningskonferanse på Scandic Maritim i Haugesund. I forkant av konferansen (14.- 15. oktober)  arrangerer NNPF et åpent 2-dagers kurs i Tegn og Symptomer på narkotikamisbruk.