Tore Olsen og Rolf Hereid fra Montér Vea ønsker å spleise på hjertestarter for næringsområdet.

Inviterer bedrifter til å spleise på hjertestarter

Skrevet av Kent Olsen
17.10.2019 16:42 - OPPDATERT 18.10.2019 08:40

Montér i Veakrossen ønsker å få på plass hjertestarter i næringsområdet.

VEA: Ifølge 113 sitt hjertestarterregister er den nærmeste hjertestarteren i Storhall Karmøy. Neste på lista er i Veavågen kirke.

Tore Olsen i Montér mener at det bør være en på næringsområdet.

– Det er ikke det at hjertestarteren nødvendigvis må være hos oss, men vi kan tilby oss å stå litt i bresjen for det. Det viktigste er at det er mer enn en ting som henger der. Det er viktig med oppfølging og kursing, sier Olsen, og opplyser at en hjertestarter kan koste fra rundt 8000 kroner og oppover.

– Det er jo enormt mye folk her på næringsområdet i løpet av en dag, fortsetter han.

Olsens kollega Rolf Hereid opplevde selv hjerteinfarkt nummer tre i januar i år.

– Det er ikke slik at jeg går og tenker på det, men det ligger litt i bakhodet. Jeg sier at vi kan gjør det vi kan, og jeg kan gjøre det jeg kan for helsa mi, og det har jeg gjort. Så er det den siste biten med hjertestarter i nærheten, som er en liten trygghet å vite, sier Hereid.

– Når det skjer, så er det ikke alltid du har 10 minutter på deg. Det må jo skje nokså fort, sier Hereid videre, og poengterer viktigheten av å ha en hjertestarter i et område der det ferdes mye folk.

Oppfordrer til å registrere

Olsen og Hereid mener det er minst like viktig at de som har hjertestarter registrerer den.

– Hvis andre har det og får det registrert så har vi i hvert fall oppnådd noe, sier Olsen.

Daglig leder i Åkrehamn Vekst, Per Inge Eriksen, opplyser til Karmøynytt etter at han sendte e-post ut at han har fått beskjed fra flere lokale aktører om at de har hjertestartere, men at de ikke er registrerte.