John Rullestad er en av initiativtakerne bak den nye tegneserie- og animasjonsfestivalen.

Internasjonal tegneseriefestival til Skudenes

Skrevet av Kent Olsen
15.02.2019 09:38 - OPPDATERT 15.02.2019 10:38

SKUDENES: Skudeneshavn har fått ny festival å skilte med, og 19-22 september blir nykommeren I-CAN arrangert for første gang.

Festivalen er et resultat av alle aktivitetene i litteraturfestivalen SILK og EU-prosjektet READ ON, der en har sett at det er et behov for en tegneseriefestival som er selvstendig, innholdsmessig og økonomisk med eget styre.

– Målsettingen er å arrangere en tegneserie- og animasjonsfestival i september hvert år der workshops i tegning, grafikk og animasjoner for barn og unge står sentralt, forteller Odd Henning Johannessen, som er en av initiativtakerne, i en pressemelding.

– I tillegg vil det bli en rekke enkeltarrangementer for voksne og, da på kveldstid, legger han til.

Leder av interimstyret, John Rullestad, forteller at arbeidet med festivalen er på planleggingsstadiet, og en av vurderingene er om en skal ha en årlig festivalutstiller.

– For å sikre at festivalen holder et høyt nivå er vi avhengige av å ha med personer med erfaring og som arbeider innen denne sjangeren. Vi har allerede fått ja fra John Kåre Raake som har startet sin karriere som tegneserieskaper og som har mange kontakter innen sjangeren til å bli med i vårt faglige råd. Det samme gjelder britiske Matt Burke med mange års erfaring med å arrangere tegneseriefestivaler i England og som er sterkt involvert i en festival i California. I tillegg ønsker vi ytterligere 2-3 personer fra inn- og utland i det faglige rådet og det ser ut som det og går i orden, forteller Rullestad.

Fylkespolitikerne har også vedtatt å bidra med 35 000 kroner, som kommer godt med.

– Det er meget god drahjelp og vi håper også på bidrag fra andre offentlige instanser samt sponsorer slik at vi kan lage en festival som holder et høyt nivå. Vi vil ikke overdrive antall arrangementer første året, men heller ha et antall so mer i samsvar med hva økonomien tillater og se om festivalen har livets rett, avslutter Rullestad.

Arrangementene på dagtid vil være omkring i nordfylket mens de fleste på kveldstid blir i Skudeneshavn, opplyser festivalen.

Les alt om:

Kultur Karmoynytt