«Innlegg fra Fagforbundet (YKKO) Rogaland»

LESERINNLEGG: Fagforbundet, ved yrkesseksjonen kirke, kultur og oppvekst (YKKO) har fått flere henvendelser fra medlemmer som jobber i skole, SFO og barnehage. Våre medlemmer er trøtte og utslitte både psykisk og fysisk. De ansatte kan ikke holde avstand til barna i barnehage og skole, de må gi trøst og klem når barna trenger det og de kan ikke kle seg i smittevernutstyr og munnbind når de er på jobb. Det eneste de kan bruke av smittevernutstyr er håndsprit og hansker.

Ansatte i barnehage og skole er ikke prioritert i vaksinekøen, selv om smitten nå sprer seg blant de minste. De er redde for å dra smitte med seg hjem til familien og omvendt. Fagforbundet (YKKO) ønsker at de som jobber tettest på de minste barna blir bedre ivaretatt, og at de ansatte blir hørt.

Et forslag fra våre medlemmer er å stenge barnehagen i en periode. Da vil ansatte få en sjans til å hente seg inn, og en kan få bedre kontroll på smitten.  

Hilsen Styret i Fagforbundet (YKKO) Rogaland
Torhild Nesvåg, Nina Kristin Næss og Ragnhild Aarø

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.