Anne Sofie (4) og Sidney (4) tester ut forskjellige metoder for å få ut legomannen fra iskula.

– Ingenting er kjekkere enn når ungene har det kjekt

Skrevet av Kent Olsen
18.11.2018 07:00 - OPPDATERT 18.11.2018 08:00

VEA: Gjennom tre eksperimenter markerte barnehagen Espira Sletten på Vea den internasjonale vitenskapsdagen fredag forrige uke

Det første eksperimentet gikk ut på å få en legofigur ut av en isblokk med salt og vann, noe Sidney og Anne Sofie (begge 4 år) hadde sansen for.

– Det var kjekkest, kommer det fra Sidney.

– Fikk dere legomannen ut da?

– Ja, sier de begge.

Satser på realfag

– Det handler om at ungene skal undre seg og filosofere over hvordan ting reagere, forteller pedagogisk leder i barnehagen, Ingrid Jensen Johannessen, til Karmøynytt.

Hun var med og tok barna på sin avdeling gjennom eksperimentene.

– Vi har fokus på realfag fordi vi ser at ungene er voldsomt nysgjerrige og interesserte, og interesserer seg for realfagsemnet i tidlig alder. Vi ser det også på avdelingen min at ungene har lyst til å være med hver gang når vi har «Forskerfabrikken», forteller hun.

Hun forteller at det gir de ansatte motivasjon når de ser at ungene blir engasjerte.

– Ingenting er kjekkere enn når ungene har det kjekt. Da blir vi mer motiverte også til å gjøre ting oftere. Du ser gleden og nysgjerrigheten til ungene. De synes det er spennende, og da blir en påvirket positivt, sier Johannessen.

– Det gir dem muligheten til å lære seg begreper i tidlig alder før de begynner på skolen, der for eksempel matte kan være utfordrende for noen. Men får de en begrepsforståelse i tidlig alder så kan det øke nysgjerrigheten deres, fortsetter hun.

Fikk sjokk

Dagens siste eksperiment var å finne utav hvor mye væske en bleie kunne tåle.

Selv fikk Johannessen og resten av personalet prøve det under et tidligere personalmøte der de prøvde ut en del eksperimenter.

– Den første gangen jeg så hvor mye en bleie tålte så ble jeg kjempeoverrasket. Det hadde jeg aldri trodd, sier hun, og viser til at en bleie kan ta rett i underkant av to liter væske.

Pedagogisk leder hos Espira Sletten, Ingrid Jensen Johannessen (midten).

Les alt om:

Karmoynytt