Foto: NTB

Ingen streik blant elektrikerne

Skrevet av Ann Margit Grønstad
23.09.2020 09:12

Etter meklingen i natt ble EL og IT Forbundet enige med arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo om lønns- og arbeidsvilkårene for 13 000 elektrikere.

ARBEIDSLIV: Onsdag morgen var elektrikere ved ti bedrifter i Rogaland klare til å gå ut i streik dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo ikke førte frem. 

På listen over berørte lokale bedrifter var Aibel AS i Haugesund, Helgevold Elektro Haugesund AS og bemanningsselskapet Level Prosjekt AS. 

Etter mekling i natt ble EL og IT Forbundet enige med Nelfo om lønns- og arbeidsvilkårene til rundt 13.000 elektrikere, melder EL og IT forbundet i en pressemelding onsdag. 

Noen av punktene partene kom til enighet om var blant annet en forpliktelse av bransjen til å sørge for atskilte garderober for alle kjønn på arbeidsplassen, bedre vilkår for elektrikere på reiseoppdrag, en begrensning av innleie fra bemanningsbransjen og et generelt tillegg på 3,10 kroner i timen. 

– Dette har vært en lang og vanskelig forhandlingsprosess, men vi har nå et resultat som vi kan anbefale for medlemmene våre. Vi har fått viktige gjennomslag på alle de prioriterte områdene, sier forhandlingsleder og leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen i pressemeldingen. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.