Daglig leder i Avaldsnes, Stian S. Nygaard.

Ingen optimal sesongoppkjøring for Avaldsnes

Får svar om treningskamper den 16. februar.

FOTBALL: Den 20. mars sparkes årets sesong Toppserien i gang med åtte forskjellige lag. Dagen etter skal Vålerenga ta imot Avaldsnes klokken 17.00.

Oppladning til årets Toppserie har dog ikke gått helt som planlagt. Forrige uke skulle Avaldsnes spille treningskamp mot Åsane. Den kampen ble utsatt. Til helgen skulle Karmøy-laget møte Amazon Grimstad i en treningskamp, som nå også er avlyst.

– Det er etter retningslinjene som kommer fra NFF. Vi respekterer smittevernprotokollen, så ingen treningskamper er tillatt før 16. februar, sier Stian S. Nygaard fra Avaldsnes Toppfotball.

Den første mulige treningskampen laget kan spille er mot Sandviken den 20. februar. Med tanke på smittesituasjonen i Bergen så kan det være utfordrende.

– Det er litt opp til smittenivået i Bergen-området om hvilken status Bergen kommune får neste uke. Nå ligger de på øverste nivå. Hvis de er det også neste helg så kan det bli vanskelig, men det får vi mer informasjon om neste uke, sier Nygaard.

Han beskriver situasjonen som noe uoversiktlig, men prøver å slå seg til ro med at ting varierer fort.

– Du må tenke ut fra dagens situasjon og så får det komme det som kommer. Slik er det for alle i disse vanskelige tider, kommenterer han.

Har tro på sesong

Selv med vanskelige tider tror han på at det blir sesong i år også - gjennom en streng toppfotballprotokoll.

– Det har gått bra til nå, og vi tror at med å følge den så vil vi unngå å bidra til smittespredning sli kat vi kan gi glede til folk med å spille viktige oppgjør og engasjere i en ellers vanskelig tid, forteller han.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
At en enda ikke har kommet i gang med treningskamper synes han er synd.

– Det er ikke optimalt for hverken spillere eller klubb, men det er ikke optimalt for noen i samfunnet. Viruset rammer alle og det kjenner ingen bransjegrenser eller landegrenser. Det er vanskelig som for oss alle andre, avslutter han.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.