Ingen lovbrudd i barneverntjenesten i Karmøy

Skrevet av Ann Margit Grønstad
30.09.2020 15:34

Fylkesmannen i Rogaland har i perioden 21. – 30. september gjennomført tilsyn med barneverntjenesten i Karmøy kommune.

KOPERVIK: — Under oppsummeringsmøtet 30. september gjennomgikk fylkesmannen tilsynet og konkluderte med at det ikke er noen lovbrudd (avvik) i barneverntjenesten i kommunen. Tilsynet er del av et landsomfattende tilsyn med barnevernets arbeid med undersøkelser, skriver kommuen på sine nettsider. 

21 barnevernssaker i Karmøy ble gjennomgått under tilsynet. I tillegg til oversendelse av styringsdokumenter og rutiner, ble familier og barn som har hatt kontakt med barneverntjenesten intervjuet. 

— Ansatte, kontaktpersoner, veiledere, ledelsen i barneverntjenesten og overordnet ledelse ble også intervjuet som del av tilsynet. Resultatene ble sammenfattet og vurdert opp mot revisjonskriteriene og framlagt i sluttmøte der fylkesmannen konkluderte med at det ikke er noen lovbrudd i tjenesten, skriver kommunen.

Under gjennomgangen viste Fylkesmannen til at det er forbedringspotensial med bedre dokumentasjon av vurderinger som tas, og at det bør jobbes med av avvikssytemet og avviksmeldinger. 

— Barneverntjenesten vil nå ta fatt i de definerte forbedringsområdene for ytterligere å forbedre tjenestene i det viktige arbeidet for barnets beste, opplyser kommunen. 

En foreløpig rapport vil foreligge om ti dager, og den endelige rapporten ventes om rundt en måned. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.