Skuespiller Nina Sele begeistret en gruppe reiseoperatører i Skudeneshavn mandag formiddag. Foto: Ørjan Baugstø Iversen

Indiske turoperatører vurderer Haugalandet

Skrevet av Øystein Merkesvik
16.04.2018 11:22 - OPPDATERT 16.04.2018 13:22

REISELIV: I forbindelse med Norwegian Travel Workshop (NTW) som arrangeres i Stavanger denne uka, velger flere av de utenlandske reiseoperatørene å ta en avstikker til Haugalandet.

I dag var en gruppe på over 20 deltakere med blant annet amerikanere, engelskmenn, svensker og nederlendere på rundtur på Karmøy der de har besøkt Avaldsnes og Skudeneshavn. I tillegg til å smake på edle dråper fra Skudenes Bryggeri fikk de omvisning i Søragadå der skuespiller Nina Sele tok gjestene med på en historisk reise mer enn 100 år tilbake i tid.

I følge konservator og guide, Ørjan Baugstø Iversen var de utenlandske agentene full av begeistring.

– De lurte på om det var mulig å booke produktet allerede, forteller han til Hnytt.

På Avaldsnes ble det full omvisning i blant annet kirken og på Bukkøy.

Nytt marked

I tillegg til dagens besøk står deltakere på reiselivsmessen i Stavanger nærmest i kø for å komme over Boknafjorden under oppholdet.

Reiselivssjef, Vigleik Dueland opplyser at en gruppe brasilianske operatører var på Haugalandet i går og at en gruppe med indiske selskaper har meldt sin ankomst på torsdag.

– Det indiske markedet er et voksende reiselivsmarked og noe Fjord Norge og Innovasjon Norge har tatt tak i. Dersom vi velger å ta tak i dette markedet blir vi de aller første i Norge, sier han.

Før det lokale destinasjonsselskapet bestemmer seg for å satse på turister fra India blir det møte med aktuelle aktører og full omvisning på torsdag.