Siden januar har Bjørn Rismyhr kjørt rundt med et noe uvanlig bilskilt.

Ikke redd for å skille seg ut på veien

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
10.02.2019 19:38 - OPPDATERT 10.02.2019 20:38

For de fleste på Karmøy er han mest kjent som fastlege på Åkra, men en stor del av tiden hans vies også til Karmøy Vest Rotary klubb. Derfor var det ikke tilfeldig at det var Rotary som sto i fokus når Rismyhr byttet ut det vanlige bilskiltet med et personlig et. 

- Jeg synes muligheten var artig, men det er noe med det å velge hva som skulle stå på skiltet. Jeg er veldig aktiv i Rotary, og da ble det slik. Når folk ser skiltet så begynner de kanskje å lure og spør hva Rotary er for noe. Da har du mulighet til å fremme det du er opptatt av, forteller Rismyhr om stuntet. 

Han har i flere år vært svært aktiv i Karmøy Vest Rotary klubb og er idag assisterende guvernør på vestlandet. Ideen til bilskiltet fant han i klubbens håndbok. 

- Det som i utgangspunktet satt meg på ideen var et bilde jeg så i Norsk Rotary håndbok. Der sto en danske vedsiden av bilen sin, og den bilen hadde Rotary-skilt. Så tenkte jeg mon tro om skiltet er ledig i Norge, og det var det faktisk. Det hadde jeg aldri trodd, smiler fastlegen. 

Du var aldri inne på tanken om å ha lege på skiltet? 

- Nei, det var aldri tanken. Da hadde du ikke fått fred, ler Bjørn og tilføyer: - Men det jeg derimot tenkte litt på var det kinesiske ordet for akupunktur. For det har jeg drevet med i alle år, men jeg lot være.

Siden januar har koperviksbuen kjørt rundt med det nye bilskiltet, og det å bli gjenkjent er ikke noe han skremmes av. 

- Du blir alltid kjent igjen når du har et spesielt skilt. Det er et valg du tar. Da må du være forberedt på å stå for det du markedsfører, smiler Bjørn: - Men jeg må jo om mulig være enda snillere når jeg er ute og kjører nå. 

- Jeg synes muligheten var artig, men det er noe med det å velge hva som skulle stå på skiltet. Jeg er veldig aktiv i Rotary, og da ble det slik.

Brukte over 17 millioner på bilskilt Rismyhr er ikke alene i å se den enkle gleden i et personlig bilskilt. Nylig gikk Statens Vegvesen ut med statistikk over nordmenns interesse for bilskiltene. Hele 1600 personlige bilskilt ble sendt ut i Norge ifjor. Til sammen kostet disse over 17 millioner kroner. 

- I fjor kjøpte nordmenn personlige bilskilt for over 17,5 millioner kroner. Overskuddet av dette er øremerket trafikktrygghetskampanjer, opplyser Heidi Øwre i Statens vegvesen til NRK. 

- Det er grunnlaget for hele denne ordningen. Vi har brukt overskuddet fra 2017 på kampanjer som handler om oppmerksomhet, fart og belte i buss. Dette skal vi holde frem med i 2019.

Les alt om:

Karmoynytt