Sokneprest i Veavågen Menighet, Ove Sjursen. Arkivfoto.

Fredag oppfordret kirken hele Norges befolkning til å tenne lys

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
20.03.2020 19:36 - OPPDATERT 21.03.2020 07:33

KARMØY: Nå når samfunnet ikke får samles på samme måte som før, dukker det stadig opp flere alternative løsninger for å vise samhold og for å holde motet oppe. Tidligere denne uken klappet blant annet folk i hele Norge for helsevesenet og den innsatsen de gjør under «Hele Norge klapper». Nå har Den Norske Kirke tatt initiativ til «Hele Norge tenner lys», nettopp for å spre litt lys i denne tøffe perioden. 

– Det er viktig for kirken å ta gode initiativer som samler oss og som skaper en positiv tilhørighet i disse tider. Så det å finne måter å markere og signalisere felleskap på uten å være sammen, det leter vi etter. Og dette initiativet synes jeg er en god måte å løse det på, forteller sokneprest i Veavågen Menighet, Ove Sjursen.  


Fredag kveld ble hele Norges befolkning oppfordret til å tenne lys. 
En sterk symbolhandling
I skrivende stund har over 40 000 meldt sin interesse på Den Norske Kirke sitt Facebookarrangement hvor de oppfordret folk i hele Norge til å tenne et lys fredag kveld klokken 20.

Det at så mange på forhånd har vist interesse synes soknepresten er godt å se. Han håper at enda flere vil bli inspirert til å delta når de ser lysene bli tent rundt om hos naboer og kjente i kveld. 

– Jeg ser at det har fått veldig stor oppslutning, det synes jeg er bra. Dette er noe som treffer alle. Det er en fin og enkel symbolhandling kirken inviterer til, og som jeg håper mange vil slutte opp om. 

– Denne pandemi-situasjonen utfordrer oss veldig på nestekjærlighet. Det er mange som synes situasjonen er vanskelig. Vi er kanskje ikke så redde for oss selv, men vi tenker på de som ikke tåler å få denne virusinfeksjonen. Så det er veldig utfordrende for nestekjærligheten. Da er det viktig å gjøre slike symbolhandlinger for å holde motet oppe hos hverandre og symbolisere at dette er noe vi står i sammen og skal klare sammen, fortsetter soknepresten.