Arkivfoto: Avinor

I helgen overtar de flyplassen

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
09.05.2019 09:24 - OPPDATERT 09.05.2019 14:47

Til helgen starter Lufthavndrift AS overtagelsen av driften på Haugesund Lufthavn.

Natt til 12. mai overtar Lufthavndrift AS driften av Haugesund Lufthavn. Avinor vil fortsatt eie eiendommen på Helganes, men leie den ut til Lufthavn AS de neste 20 årene. 

- Bytte av driftsselskap skjer i form av en virksomhetsoverdragelse og alle ansatte er med over til Lufthavndrift AS. Fra søndag 12.mai 2019 starter den praktiske overtagelsesprosessen med overføring av systemer og løsninger fra Avinor. Dette arbeidet vil pågå frem til slutten av juni, skriver Lufthavndrift AS i en pressemelding. 

- Det har vært mye forberedelser og nå gleder vi oss til å komme i gang og ta fatt på det spennende arbeidet med å drive og videreutvikle Haugesund Lufthavn Karmøy til det beste for regionen vår, sier lufthavnsjef Tore Lillenes.

Skal videreutvikle dagens tilbud
Lufthavnsjefen har vært i Avinor i 28 år og har fra oktober 2018 vært fast ansatt i Lufthavndrift AS. Han kommer til å fortsette som lufthavnsjef i det nye driftsselskapet. 

- Arbeidet med ruteutvikling er allerede i gang, og den første tiden skal vi også se nærmere på tilbudet for TaxFree og parkering på flyplassen, fortsetter Lillenes. 

I forbindelse med overtakelsen vil flyplassen få ny logo og visuell profil. Det jobbes også med å videreutvikle flyplassen med nye ruter og tilbud.

- Dette er en milepæl og et stort og viktig steg, både for lufthavnen og regionen. Vi skal gjøre vårt for å drive og videreutvikle flyplassen med spennende ruter og tilbud. Nå håper vi befolkningen og næringslivet i regionen deler ansvaret med oss og støtter opp om den lokale flyplassen, sier kommersiell leder i Lufthavndrift Pål Visnes.