Daglig leder i Avaldsnes, Stian S. Nygaard.

I dialog med Viking: – Det bør ikke komme som en overraskelse på noen

Kan bety slutten for Toppserie-fotball på Karmøy.


SPORT: I dag kunne Stavanger Aftenblad melde at Avaldsnes og Viking har en dialog om et mulig samarbeid, som i ytterste konsekvens kan føre til at Viking tar over Toppserie-posisjonen til Karmøy-laget.

Daglig leder i Avaldsnes Elite, Stian Staveland Nygaard, forteller at Viking er en naturlig samtalepartner ettersom samtalene med FKH brøt sammen.

– Vi jobbet lenge om et samarbeid med FKH. Vi har et behov for å få tilgang på en større og mer profesjonell arena med større ressurser og bedre rammer, og har derfor vært på jakt etter et samarbeid med en eliteserieklubb. Det har jo vært FKH i mange år, men nå er jo de samtalene avsluttet. Da ble det naturlig å snakke videre med Viking som vi har hatt en god dialog med over tid om et samarbeid i en eller annen form, sier Nygaard.

Han trekker fram entusiasmen i klubben sør i fylket og fokuset på å gi like muligheter for kvinner og menn.

– De har vedtatt at de skal ha samme kamparrangement for a-lag herrer og kvinner selv med et kvinnelag i 2. divisjon. De har kommet langt på vei med det vi har prøvd å få til tidligere og er fremoverlent, sier han.

Fortsatt tidlig

Hva som kommer til å skje med Avaldsnes hvis et samarbeid blir inngått er fortsatt for tidlig å si ettersom en fortsatt er i innledende samtaler for å bli bedre kjent.

– Vi tar tiden til hjelp og skal ta en god og viktig avgjørelse, både vi og Viking. Her vil vi bruke tiden godt, men vi jobber fortløpende med dette løpet, forklarer han.

Samtalene vil ikke ha noen effekt for inneværende sesong, men Nygaard forteller at det er teoretisk mulig at Viking overtar Toppserieplassen fra 2022.

Vil sikre fremtiden

Hva som skjer videre da med apparatet på Avaldsnes vet ikke Nygaard, men han karakteriserer det som et tap hvis Toppserie-satsingen på Haugalandet forsvinner.

– Det er utvilsomt et tap for Haugalandet at vi ikke har det i umiddelbar nærhet. Samtidig så er det et grep som vurderes ut fra et ønske om å beholde toppfotballen i storregionen vår i fylket, og med en stor satsing som kan holde oss i toppen av norsk toppfotball med en drøm om å komme tilbake i Champions League. Det er slike vurderinger som ligger til grunn for å diskutere noe som dette, sier han og fortsetter:

– Utviklingen i norsk kvinnefotball har jo tatt av i aller høyeste grad. Vi er helt avhengige av å få et samarbeid på en stor arena med bedre fasiliteter og bredere struktur enn vi har i dag for å overleve i toppen. Vi har fått mye utav lite i mange år.

Avaldsnes har i en årrekke rekruttert unge, lokale spillere, og flere har fått fast plass på laget, som Olaug Tvedten og Hanna Dahl. Klarer ikke Avaldsnes å binde seg til en større klubb så tror han det blir vanskelig å opprettholde i fremtiden.

– Det er derfor vi ønsker å samarbeide med en eliteserieklubb med en sterk struktur. Alternativet hvis vi ikke tar nye steg er jo at vi mister toppserielaget og dermed også mister grunnlaget for å kunne rekruttere. Vi gjør det fordi alternativet kan være et vanskeligere løp og gjør at vi ikke kan klare å satse i samme grad som konkurrentene våre i fremtiden, avslutter han.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.