Siste samling før foreldrene kommer og henter barna.

I denne kjelleren møtes nærmere 70 unger hver onsdag

Skrevet av Kent Olsen
20.11.2019 11:07

Klubben for 2. og 3. klassingene på Åkra er populær blant de unge.

ÅKRA: Nede i kjelleren i Åkra kirke har ungene i Onsdagsklubben over 1500 kvadratmeter og boltre seg på.

Med aktiviteter som kanonball, fotball, hekling, radiostyrte biler, Playstation, bordtennis og biljard får de løpt godt fra seg etter skoletid mellom klokka 13.30 og 15.00.

– Noe av det vi så her var at i kirken har en mange ansatte som er her mellom klokken åtte og 16, og at skolen slutter ofte 13.15. Når ungene begynner i 2. Og 3. Klasse så er det ikke så mange som går på SFO, og foreldrene er på jobb. Det betydde at det er et gulltidspunkt for oss å drive trosopplæring som dette er da, forteller sokneprest Sveinar Medhaug til Karmøynytt.

Vaflene til pensjonistene er populære, og ungene har lært seg å stille seg i kø.

Populære vafler

Men selv med mange ansatte i kirken er onsdagsklubben likevel avhengige av frivillige for å få gratistilbudet til å fungere.

Der får de god hjelp av pensjonister som stiller opp gratis.

– Det er en fantastisk gjeng. Vi ser det mer og mer at det er en virkelig sterk ressursgjeng. Det er folk som har avsluttet arbeidslivet, men er fortsatt en kjemperessurs, og det virker også som at de har det kjekt sammen. Det betyr gull for ungene også å ha en trygg voksen person og en trygg kristen, forteller Medhaug.

I over to år har Onsdagsklubben holdt på, og det har vært en jevn strøm av unger som bruker tilbudet.

– Vi har måttet diskutere hvor smertegrensa vår er. Vi nærmer oss nok, men vi har vært over 70 unger her og vi får det til. Men det er en viktig problemstilling å ta, for vi vil ha mest mulig, men det må være forsvarlig å ha det, sier han og legger til:

– Vi har ikke sagt nei til noen enda.

Sokneprest Sveinar Medhaug.