Ansvarlig redaktør, Kent Olsen.

«Hvorfor tar vi betalt for nyheter i koronakrisen?»

Skrevet av Kent Olsen
16.03.2020 14:16 - OPPDATERT 17.03.2020 10:52

Som mange andre kjenner Karmøynytt også på utfordringene ved koronaviruset.

LEDER: På få dager ble nærmest alt av annonseinntekter kansellert. Det setter oss i en enda vanskeligere situasjon enn vi allerede er i. Det har gått snart et år siden Karmøynytt la om til brukerbetalt løsning på nett, og vi er enda ikke i mål med abonnentene for å være levedyktige.

Vi har heller ikke fått pressestøtte enda. Der må vi vente et helt kalenderår, altså ut 2020, med over 1000 abonnenter, før vi kan søke om støtte.

Under denne krisen har Karmøynytt hatt flere åpne saker enn vanlig. Vi vurderer sak til sak om den skal plusses eller ikke. Informasjonsbehovet er stort, og derfor har vi valgt å ha flere åpne saker. Samtidig er dette et arbeid som utføres. Journalistene er vanlige folk som også har huslån, billån, studielån og andre regninger som skal betales.

Derfor trenger vi abonnenter nå mer enn noen gang, både for å sikre informasjon ut til folk, og for at vi også forhåpentligvis har en arbeidsplass å gå til etter at denne krisen er over. For det kommer en dag i morgen. Fotball skal spilles igjen. The Beast skal arrangeres igjen. Debatter skal dekkes, og politikken skal følges.

Vi elsker jobben vi gjør med å dekke Karmøy, både de store sakene, og de små sakene. Jeg håper at du kan slå et slag for journalistikken og støtte oss med et abonnement. Da kan vi fortsette å gjøre jobben vår - for deg.

Sist, men ikke minst, så håper jeg alle tar restriksjonene i dag på alvor, respekterer karantenen, og ikke minst, tar vare på hverandre i tiden fremover.

 

Kent

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.