Arne Eide. Foto: Privat

«Hvor var alle veimotstandere når Åkramarka ble opparbeidet?»

Skrevet av Øystein Merkesvik
31.01.2019 15:40 - OPPDATERT 31.01.2019 16:40

MENINGER: Mange kjenner til at Åkra Fjellag ble stiftet i 1995 og at den nye fjellag hytta blei bygd på dugnad og ble innviet i desember 2002. Hytta ble innviet med pomp og prakt. Å for ein fryd, me som den gang satt i styret var utrolig stolte. Ordføreren i Karmøy Kommune som den gang var Kjell Arvid Svendsen stod for selve åpningen. Hvor var alle veimotstandere da? Me har stått ute i myrene og spikra gangbruer på dugnad, men hvor var alle veimotstandere da? Me har vært med å grusa de gamle kjerreveiene og stiene ute i marka, men hvor var alle veimotstandere da? Me har vært ute i marka og klippet vei for nye stiene, men hvor var alle veimotstandere da? Me har da også vært med å merket de nye stiene, men hvor var alle veimotstandere da? Me har kvista skogen og opparbeidet Speiderplassen, men hvor var alle veimotstandere da? Me har vært med å demma opp Kinnevatn, men hvor var alle veimotstandere da? Eg kunne listet opp mykje meir, men lar det bli.

Det eg vil frem til er at det dei siste 24 årene er det utført utrolig mye godt dugnadsarbeid oppe i Åkramarka. Eg vil påstå at mange på Åkra har fått mykje bedre helse fordi ein kan gå tur i marka uten å måtte vasse til knes i sørpe. For 20 år siden var det nesten ikkje ei sjel å se der, i dag er det til tider veldig folksomt. Dei som er motstander av omkjøringsveien vil bare ha men vil ikkje sjøl være med å bidra. Det passer mykje bedre å sitte heime for enkelte av dei, der dei kan syte å klage at ein øydelegg naturen. 

Statens Vegvesen raserer ikkje naturen, etterpå så lager dei det fint. Ein kan faktisk være sikker på at det også kjem nokre rasteplasser slik at turister kan sjå og nyte naturen og havet rundt den nye hovedveien. 

Det vil heilt sikkert også bli lagt underganger og fine grønne veiskuldre som vil sjå finare ut enn det gjer idag.

Slutt og klag, vær heller med å bidra slik at alle får den naturen ein fortjene og at vi fortsatt kan nyte naturen rundt oss Åkramarka. Me får den ikkje gratis ved å sitte hima med ein penn!

Lytt heller til dei som har opparbeidet Åkramarka slik den er i dag, Jarle Nilsen, Leif Malvin Knutsen, Tor Kristian Gaard og Aase Simonsen.

Les mer om:

Meninger Karmoynytt