Leserinnlegg:

–⁠ Hvem tar regningen?

Strømpriser når snart nye høyder mens naturen sliter som aldri før. Hvem tar regningen?


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

Vi har sett mat-køene vokse og et næringsliv som er blitt avhengig av støtte til strømregningene for å få hjulene til å gå rundt.

Dette som følge av en totalt feilslått energipolitikk.

Vi ser også at naturen, som vi henter ressurser fra er i krise.

Det jages opp i media at vi må satse på grønne arbeidsplasser, og for å nå målene i Parisavtalen fort, for det haster.

Mens den stemmeløse naturen blir bygget ned i rasende tempo, er det også noen andre enn  de som har sitt leveområde her som må betale, nemlig oss forbrukere.

Vi er inne i en feilslått energipolitikk, der vi må skynde oss så mye at vi ikke har tid til å tenke " føre var prinsippet" før kunnskap om konsekvenser for det levende blir ivaretatt.

Vi leser også om våre tillitsvalgte politikere som kaller havvind for et " Eventyr".  De gir oss lovnader om tusenvis av grønne arbeidsplasser, og at vi har behov for mye mer energi, uten at det konkret forteller hvordan dette skal foregå, og til hvem.

Ikke med et ord i denne eventyrfortellingen nevnes det at vi må iverksette et grønt skifte for å ivareta trekkfugler, gyteområder, insekter og sjødyr og mer satsing på de eksisterende grønne lokale arbeidsplasser.

Havvind minner mer om eventyret " keiserens nye klær". 

Det blir brukt mange fagre ord og lovnader, men grønne arbeidsplasser bør være langsiktige og samtidig ivareta natur.

Havvind er ikke grønt, den er forurensende og tar stor plass. 

Det grønne skiftet kan mer betegnes som skittent og grått.

Å ødelegge natur er samtidig dårlig økonomistyring.

Havvind truer eksisterende arbeidsplasser som fiske og turisme, samtidig som er ekstremt kostbart, da det må subsidieres kraftig fra vår felleskasse.

Havvind satsingen er den dyreste energipolitikken i Norge noensinne.

Havvind gir også ustabil kraft, da turbinene ikke alltid sveiver rundt og de som har satt seg godt inn i dette vet at det kreves enorme mengder av balansekraft.

Ustabil kraft kan føre til ustabilitet i strømprisen.

Enkelte av våre politikere som jubler over den store havvind satsingen har ikke lært mye av blemmen av vindkraft på land, der det er massiv motstand mot at naturen må ofres, er da ikke havet natur ?

De har heller ikke fått med seg at regningen til folket, som sliter fra før vil bli enda dyrere.

Gambler vi med havet, gambler vi med matfatet vårt for generasjoner fremover i tid.

Haugalandet er preget og bygget opp gjennom generasjoner av tusenvis av fiskere som har slitt og jobbet for å skaffe mat på bordet.

Sildabyen i Haugesund er nå ifølge ordfører Mohn erstattet med " havvind byen". 

Jeg undres hvorfor ikke de lokale politikerne av "miljøpartiene "som nå er i verv, eller stiller til valg ikke er mer frempå. 

Mdg som burde vært mer opptatt av at naturmangfoldet trues av havvind, jubler over dette og vil ha vindkraft bygget fort og helst overalt.

Det kan også nevnes Sv Karmøy som gikk ut i media ett år etter de stemte for turbiner utenfor stuevinduet til vestkysten på Karmøy, plutselig var imot MET center, nå rett før valget.

Og andre partier som burde gitt en stemme til naturen er stilltiende, noe som er forferdelig trist da denne energipolitikken henger sammen med både natur og de økonomiske forholdene til befolkningen.

De politikere som stiller til valg lokalt, må vise hva de vil i neste periode- bevare natur og eksisterende arbeidsplasser som fiske og turisme? eller bli med på Støres og velferd profitørenes som gir store konsekvenser i nå og fremtid, og samtidig jag etter mer kroner i kassen, der vår felleskasse tappes for subsidier.

Det grønne skiftet skulle handle om å redde naturen, men nå skjer altså det stikk motsatte.

Naturen ofres, og vi vanlige husstander må lide for denne feilslåtte politikken som gir store konsekvenser fremover.

Vi vet at de arbeidsplasser som legges til rette for havvind er få, og flesteparten er av begrenset tid.

Er det dette vi ønsker skal skje ? 

For å ta vare på livsgrunnlaget, må vi gå fra et næringsliv som bruker opp natur til et næringsliv som vedlikeholder natur, og politikere som ivaretar en sunn natur- penge-og energipolitikk.

Jeg heier på alle som står opp for seg selv og for de som ikke kan gjøre det.

Husk, det er snart valg!