Sveinung Hølmebakk.

Hølmebakk og tenorene kjemper om MGP-finale

Førstkommende lørdag skal deltakerne fra vest kjempe om en plass i MGP-finalen som går av stabelen 15. februar.


KULTUR: Sangkonkurransen Melodi Grand Prix fyller 60 år i år, og har i år bestemt seg for å gi makten tilbake til folket.

Hver landsdel får hver sin delfinale, og førstkommende lørdag skal landsel Vest bestemme hvem som skal stå på scenen under MGP-finalen 15. februar.

Blant deltakerne i delfinalen finner vi Nordic Tenors med Sveinung Hølmebakk fra Sevland i spissen.

– Bidraget vårt er en hyllest til en som står ved ens side også når man trodde man stod alene. Det kan være en kjæreste, en god venn, en mor eller far, men teksten kan og ha et religiøst aspekt ved seg, sier tenorene til NRK.

Til Karmøynytt forteller Hølmebakk at en håper å gå videre til finalen.

– Det er ikke første gangen at vi har vært på radaren til NRK, men denne gangen fikk vi en god låt. Da synes vi at det var veldig fristende å være med, forteller han.

– Hvordan er håpet om å komme videre?

– Jeg har ikke peiling på hvilken sjanse vi har. Det er nok en sang som er litt annerledes enn de andre. Det kan slå begge veier.

På søndag kunne en lese i VG at låten Nordic Tenors får terningkast 1. Det tenker ikke Hølmebakk altfor mye på.

– Jeg lar meg ikke affisere av det. Det har ikke noe å si hvilket terningkast en får. Dette er en folkejury som bestemmer. Det er ikke sånt jeg skal stå og tenke på når jeg står på scenen. Jeg skal synge, avslutter han.

Vokalgruppen ble etablert i 2003 i Bergen, og består også av Jan-Tore Saltnes og Roald Haarr.