Holdt det gående i et helt døgn

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
01.09.2019 11:53 - OPPDATERT 01.09.2019 12:04

Søndag morgen var det flere trøtte, men motiverte deltakere å finne på banen under innspurten for Stafett for Livet.

TORVASTAD: I 24 timer har det gått i ett på idrettsanlegget på Torvastad. Små og store har gått Stafett for Livet for å vise sin støtte til de som er rammet av kreft. Til tross for regnbyger var det ingenting å si på humøret rundt om på anlegget. 

- Det har vært en opplevelse både for store og for små, forteller Liv Anne Vik til Karmøynytt. Hun har sammen med venner og familie av Sofie gått for Team Sofie. Vik forteller om et givende døgn. 

Les også: - Det er en felles fiende

- Jeg tenker at i den situasjonen som vi er i nå så er vi heldige som får lov til å være med på dette. Alle her er her for den samme grunnen, og det merker man veldig godt. Man går og er sammen med masse fine folk, det har vært helt enormt, forteller hun og får samtykkende nikk fra Veslemøy Rønnestad. 

- Det har vært knallbra. Masse tanker og følelser, skyter Rønnestad inn. 

Samler inn penger 
På rekke og rad rundt banen står teltene til de forskjellige teamene. Noen telt bortenfor Team Sofie har Team Espira samlet seg. De har som flere andre benyttet anledningen til å samle inn penger til kreftforeningen. 

- Med at vi samler inn penger i Espira Østrem så kan vi bidra til at flere får den gode hjelpen de har rett på, forteller Cathrine Munthe Strømmen fra Espira Østrem. 

Les også: - Det var rørende da vi var her sist

70 Espira-ansatte, på kryss og tvers av barnehagene, har i løpet av de siste 24 timene gått under Stafett for Livet. For de har det vært viktig å være gode forbilder for barna og sette fokus på et tema de synes er viktig. 

- Det å være med på Stafett for Livet er en gylden mulighet til å kombinere satsingsområdene våre sosialt miljø og bevegelse, og samtidig være gode forbilder for ungene.

- Kreft er noe som står oss veldig nært. Jeg har selv en kollega i Espira-barnehagene som har kreft. Vi håper at det å sende gode tanker og å være med på dette kan hjelpe, fortsetter Strømmen og tilføyer: - Det å sette fokus på dette er kjempeviktig og å vise at det er mye støtte her ute.

 

Bildeserie