Karmøy rådhus. Karmøy rådhus.

Hjemmeskole for ungdomsskoleelever

Skrevet av Kent Olsen
03.01.2021 23:08 - OPPDATERT 04.01.2021 06:05

Slik påvirker de nye reglene Karmøy.

KORONA: Klokken 18.00 la regjeringen fram nye regler, tiltak og anbefalinger for å bremse ned spredningen av koronaviruset i Norge.

I første omgang varer smittevernstiltakene fram til 18. januar.

For Karmøy innebærer det blant annet at fra mandag 4. januar vil det bli hjemmeskole for alle ungdomsskolene i Karmøy kommune.

– Det vil bli gitt ytterligere og fortløpende informasjon til elever og foresatte i dagene som kommer via skolens eget kommunikasjonsprogram, skriver kommunen på sine nettsider søndag kveld.

I tillegg skriver de at det ikke gis nasjonale føringer for nedstengning av folkehøgskoler eller bibelskoler. Kommunen oppfordrer at folkehøgskolen følger det nasjonale rådet som er gitt til universitet og høyskoler.

Færre elever

Kopervik videregående skole har på sine hjemmesider lagt ut en sak om hva det innebærer for skolen å gå over på rødt nivå. Kort oppsummert deler skolen elevene inn i tre grupper der 1/3 er borte fra skolen.

I tillegg stenger de biblioteket, styrkerom og grupperom. Kantinen holdes fortsatt åpent.

Åkrehamn videregående skole har ikke lagt noe ut enda. På Rogaland fylkeskommunes nettside kommenterer fylkesdirektør for opplæring i Rogaland fylkeskommune, Joar Loland, følgende:

– Det er viktig å presisere at rødt nivå ikke betyr stengte skoler, men at skjerpede avstandskrav kan føre til at mange elever får en kombinasjon av stedbasert og nettbasert opplæring.

Stopper skjenking

[annonse]
Til tross for lave smittetall i Karmøy innføres det også nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer.

For breddeidretten så kan utendørsaktiviteter gjennomføres om det er mulig å holde god avstand.

Kommunen skriver at «alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger» samt ha adgangskontroll.

For arrangementer er det følgende regler som gjelder:

Maksimalt ti personer på innendørs arrangement, men likevel 200 personer der alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser er det 50 personer som gjelder, selv om setene ikke er fastmonterte.

– De fleste av disse arrangementene vil uansett ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses, skriver Karmøy kommune.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.