Arkivfoto

Hett marked i Nordsjøen: Solstad får seksmåneders kontrakt

Skrevet av Elizabeth Huanca Vold
26.02.2018 09:01 - OPPDATERT 26.02.2018 10:01

NÆRINGSLIV: Solstad Farstad har inngått en kontrakt med Fugro Netherlands Marine BV for konstruksjonsskipet Normand Flower. Kontrakten har en varighet på seks måneder, og arbeidsforholdet starter i slutten av mars.

– Vi opplever en økt etterspørsel for CSV-tonnasje i Nordsjøen, og vi er veldige fornøyde med å ha inngått vår andre kontrakt med Fugro, sier Hans Knut Skår i Solstad Farstad ASA.

Ser starten på en god periode

I starten av januar inngikk Skudeneshavn-rederiet en femårig kontrakt for konstruksjonsskipet Normand Commander i Argentina. I forrige uke uttalte Solstad-Farstad-sjefen til TDN Direkt at han ser starten på en god periode.

– På kort sikt er vi mest positiv til nordsjømarkedet, både på norsk og britisk sokkel, og til store ankerhåndteringsskip og store PSVer. 15.000 dollar er en ok rate i dagens marked for en PSV, men jeg tror vi skal se høyere rater enn det. Jeg tror vi går inn i et sommerhalvår der vi kommer til å se veldig gode rater for disse to segmentene, og bedre enn vi har vært vant med de siste årene, sier konsernsjef i Solstad Farstad, Lars Peder Solstad, ifølge nyhetsbyrået.

 

Les mer om:

Naeringsliv Karmoynytt