Nils Wergeland Krog, 1. kandidat, MDG. Foto: MDG Karmøy

«Hemmelige politiske kameler på Karmøy»

Skrevet av Nils W. Krog
26.09.2019 18:43

MENINGER: Som de fleste har fått med seg har en særdeles fargerik bukett av partier, AP, V, FrP, KrF og SP, valgt å inngå i en allianse på Karmøy, og de skal dermed styre kommune de neste fire årene.

Det er sikkert lagt ned mye godt politisk håndverk i utarbeidelsen av "regjerings-avtalen" som beskriver hvordan stridsspørsmål som Fjord Motorpark, omkjøringsvegen, eiendomsskatten, skoleutbyggingen og mange andre saker skal behandles de neste fire årene.

MEN: Denne styringsavtalen holdes hemmelig!

Så er du av de drøyt titusen velgerne som har stemt frem denne koalisjonen, da får du ikke vite hvilken politikk dine politikere vil føre neste kommunestyreperiode! Ingen andre får tilgang til avtalen heller, enn en indre krets av maktpolitikere i Karmøy.

Dette synes vi i MDG er ekstremt problematisk, og totalt udemokratisk! Det er mange stridsspørsmål i lokalpolitikken som nå er avgjort, men som i praksis er hemmelig for innbyggerne! For å si det rett ut, dette er uhørt!

Uten å virke konspiratorisk, hva er det Jarle Nilsen og hans samarbeidspartier har behov for å skjule for sine velgere?

Hvilke kameler er spist, som man ikke vil vedkjenne seg?

Her er det, for demokratiets og åpenheten i Karmøypolitikkens skyld, bare å håpe at posisjonen følger fjellvettregel nummer åtte, "vend i tide, det er ingen skam å snu"!

Gitt at avtalen tåler dagens lys da, men det gjør den vel, Jarle Nilsen?


Nils W. Krog

Leder MDG Karmøy