Kristine Grønn er en av hundre som får drømmestipend i år.

–⁠ Helt enormt å bli sett på den måten

20 år gamle Kristine Grønn er en av hundre som i år mottar Drømmestipendet fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.


KULTUR: – Det er jo helt ekstremt, egentlig. Penger kommer alltid godt med når du skal holde på med utøvende kunst. Det er mange kurs en skal ta for å bli bedre, men alt koster jo. Det er en stor ære, og helt enormt å bli sett på den måten. Nå er det noen som tror på at jeg kan få det til, sier Kristine Grønn til Karmøynytt like etter at hun har mottatt det fysiske beviset på stipendet.

I forrige uke var Drømmestipendet på turne, og var innom Rogaland for å overlevere sjekken på 15 000 kroner. I disse koronatider har det hjulpet på motivasjonen.

– Det var deilig å kjenne på. I disse koronatider så har ting ikke blitt som vanlig, så motivasjonen har kanskje dalt litt. Så dette var utrolig hjelpsomt på alle måter, smiler Grønn.

Musikalartisten forteller at hun ønsker å bruke pengene hovedsakelig til dansekurs.

– Det er definitivt min svakeste side, innrømmer hun.

Store drømmer

Selv om hun ser for seg å holde seg i Norge og Oslo, ser hun likevel ikke helt vekk fra å prøve seg i utlandet, og nevner fort London som et mulig stoppested.

– Og det største er jo Broadway. Men skal en tenke mer realistisk, så det så mye som kan gjøres med musikkteatermiljøet i Oslo. Det er fremdeles så lite og de samme tingene som blir satt opp gang etter gang. Så det er prøve å bidra til å få ting til å bli større og bredere, kommenterer hun.

Nummer ti

Årets vinner er den tiende i rekken fra Karmøy som mottar Drømmestipendet. Under overrekkelsen mandag forrige uke var det en stolt kulturskolerektor som startet prisutdelingen.

– Jeg er kjempestolt som rektor i Karmøy kulturskole å få lov å gratulere den tiende vinneren i Karmøy kommune til Drømmestipendet, sa Kirsten Jæger Steffensen.

Grønn har gått på kulturskolen i 10 år på teater, musikal og piano. Hun ble nominert i kategorien «annet».

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.