Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes. Foto: Kåre Sponberg

Hele Rogaland i busstreik fra og med lørdag

Skrevet av Kent Olsen
21.09.2020 10:18 - OPPDATERT 21.09.2020 10:23

Yrkestrafikkforbundet varsler storstreik i flere fylker.

ROGALAND: Fra og med arbeidstidens start førstkommende lørdag tas alle bussjåfører i Rogaland, Trøndelag, Vestland og Finnmark ut i streik. Store deler av Nordland og hele Kristiansand tas også ut.

Det melder Yrkestrafikkforbundet i en pressemelding mandag formiddag.

– Vi er skuffet over at arbeidsgiver ikke tar på alvor at bussjåførene har blitt hengende etter lønnsmessig. Vi har en enighet fra tidligere om at lønna skal nærme seg industriarbeiderlønn, og så fikk vi et tilbud som går i feil retning. Det er løftebrudd, uttaler forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes i pressemeldingen.

Til nå er rundt 3800 tatt ut i streik i Oslo og Viken. 

Krever mer lønn og sikkerhet

Kjernen i streiken erat I 2006 inngikk arbeidsgiverne og bussjåførene en avtale om at lønnen skulle ligger me på linje med industriarbeiderlønn. Avstanden har heller blitt større.

I tillegg krever Yrkestrafikkforbundet at det settes tid til sikkerhetssjekk av bussen før bussturen starter. I tillegg krever forbundet at bestemmelsen om at inntil 10 minutters forsinkelse er inkludert i timelønnen, fjernes.

Det er Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet som tar ut streikende.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.