Haraldsprat: Karmsund Havn-saken

HARALDSPRAT: I ukens podcast går debatten om siste ukers oppslag om Karmsund Havn. I studio har Harald Dale med seg kommunestyrerepresentant Robin Hult (Ap) og Gudvin Selsås som er leder i kontrollutvalget i Haugesund.

LES MER: – Tror det er den mest alvorlige saken vi har hatt oppe i Karmøy

LES OGSÅ: Fikk spørsmål om Karmsund Havn-saken

Både Karmsund Havn og Karmøy kommune har fått tilbud om å stille opp i podcasten. Karmsund Havn hadde ikke anledning til å stille, mens Karmøy kommune takket nei til å delta. Begge ønsker videre å avvente den eksterne juridiske vurderingen om hvem som eier havnene. I tillegg har Karmsund Havn fått tilsendt spørsmål fra Karmøynytt, men ønsker ikke å kommentere saken mer.

I en tidligere uttalelse fra Karmsund Havn skriver de følgende:

«Eiendomsretten i havnesaker er komplisert, ettersom vurdering av eiendomsrett er knyttet til lovverket rundt havnekassen i havne- og farvannsloven. Eiendommen ble overført fra Kopervik havnevesen til Karmsund Havn som rettmessig eier i 2017. Det ble opprettholdt en tett og god dialog mellom Karmsund Havn og kommunen også gjennom salgsprosessen av eiendommen i 2019, og salget ble gjennomført i forståelse med Karmøy Kommune og i full åpenhet. Salg av strategisk og økonomisk mindre viktige eiendommer gjennomføres i henhold til vedtatt eierstrategi, og havnekapitalen allokeres til investeringer i de strategisk viktige havneavsnittene, som f.eks. Husøy-området i henhold til havne – og farvannsloven.»

Hør mer i podcasten over, eller i avspilleren nedenfor.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.