Anne Oline Soldal sammen med datteren Linda Soldal under dagens Sommerkafé.

Har skapt sitt drømmebakeri i egen hage

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
30.06.2019 18:07

I dag var det dags for sesongens første sommerkafé i naturskjønne omgivelser hos Drømmebakeriet på Øvrevik Gard.

I fire år har familien Soldal på Øvrevik Gard invitert til sommerkafé i sommermånedene. Omringet av blomster, kaniner og høner kan man her nyte et kakestykke eller gjærbakst. Ideen den kom etter stor suksess på det lokale julemarkedet. 

- Det begynte med julemarkedet. Vi prøvde oss der og solgte brød, boller og rundstykker. Så tenkte jeg at det går kanskje an å selge brød ellers i året også, ikke bare under julemarkedet. Så da prøvde vi det, forteller Anne Oline Soldal. 

Ideen startet som utsalg av brød og gjærbakst, men utviklet seg raskt til å bli noe mer. 

- Jeg kokte jo kaffe og hadde kake når folk først kom. Da fant jeg ut at det var jo det de ville ha. De ville ha kafé - og da ble det slik, fortsetter hun. 

(Saken fortsetter under bildet.)


I sommermånedene åpner Drømmebakeriet dørene til Sommerkafé. 
Sommerkafeen holder åpent en gang i måneden under sommersesongen og Soldal er overveldet over responsen kafeen har fått. 

- Det er alltid spennende å se hvor mye folk det kommer. Om det er mange som er reist på ferie, om det kommer turister og slikt. Responsen har vært veldig god og det kommer folk fra fjern og nær. 

Åpner opp garden
Drømmebakeriet ligger plassert nede i hagen til familien - det å invitere folk inn i hagen har Soldal ingen problemer med. 

- Det synes jeg bare er kjekt, smiler hun og fortsetter: - Vi drev med grønn omsorg i 11 år, så det er jo skoleelever som har vært med og satt opp drivhus, kaninstall og hønsehytta. Så det synes vi er kjekt å kunne dele med andre. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Mange hadde tatt turen til årets første sommerkafé og det var kø i det lille bakeriet.  
Selv om det i dag var første åpningsdag for dette årets sommerkafé, startet kafésesongen allerede i april på Øvrevik Gard. 

- Vi pleier å ha kafé i forbindelse med påsken, og på Kristi Himmelfartsdag. Så det er alltid de to, pluss de tre månedene om sommeren når vi har sommerkafé, forklarer Soldal. 

- Hva tenkte du når du våknet til lyn og torden i dag? 

- Da tenkte jeg at det sto ikke på værmeldingen at det skulle regne. Men så tenkte jeg at det forsvinner til kafeen begynner, smiler hun - og jammen fikk hun rett. 


Anne Oline forteller at kaféen trekker besøkende fra fjernt og nært, i dag var det få ledige bord å finne.