Fra venstre.: Sanoob B - Senior Manager (Business Development)
, Sivaram N Swamy - General Manager (Business Development) of Cochin Shipyard, 
Hugo Øyen - SVP Sales & Marketing of UPTIME
, Sreejith Narayanan – Director of Cochin Shipyard. Foto: Privat.

Har signert flere kontrakter: – Kontraktsverdi for hver leveranse er ca 100 millioner


NÆRINGSLIV: De kan juble hos Uptime International for tiden. Tidligere denne uken kunne selskapet melde at de sikret en spennende kontrakt i Korea. Nå har selskapet flere gladmeldinger å komme med da de har signert to kontrakter med opsjon for ytterligere fire kontrakter med indiske Cochin Shipyard Ltd. Det melder selskapet i en pressemelding. 

– Kontraktene omfatter levering av offshore logistikksystem for konstruksjon- og servicefartøyene (CSOV) som Pelagic Wind Services har satt i ordre for bruk innen havvind, heter det i meldingen. 

Uptimes levering vil bestå av komplette logistikksystem for overføring av personell og last fra fartøy til havvind-installasjoner. 

– Den tekniske løsningen vil bestå av en nyutviklet hel-elektrisk 30m autonom gangvei med kunstig intelligens og integrert 3D kran montert på et heistårn for å sikre sikker tilkomst mellom fartøy og vindturbiner. I tillegg vil leveransen også bestå av en frittstående 3D kran med høy kapasitet for å sikre redundans og operasjonell oppetid under fartøyets arbeid, utdyper selskapet. 

Oppstart av kontrakten skjer umiddelbart, og forventet levering av første logistikksystem er første kvartal 2025. 

Kontraktsverdi for hver leveranse ligger på rundt 100 milloner norske kroner. 


3D render av Pelagic Wind Services CSOVs Foto: privat.