Foto: NTB/Jan Kåre Ness

Har identifisert barnet som ble funnet omkommet i sjøen på Syre

Skrevet av Ann Margit Grønstad
07.06.2021 13:21 - OPPDATERT 07.06.2021 18:32

Det var halvannet år gamle Artin Irannezhad fra Iran som ble funnet død i vannkanten på Syre 1.januar i år.

KARMØY: Ved obduksjon ble det sikret materiale til DNA-analyse og en fullstendig DNA-profil ble fremstilt ved Oslo universitetssykehus. Nasjonal Identifiseringsgruppe i Kripos har bistått Sør-Vest politidistrikt i arbeidet med å finne en DNA-match.

– Det er nå klart at gutten som ble funnet er Artin Irannezhad. Han er av iransk opprinnelse og forsvant under et forlis i den engelske kanal utenfor Frankrike 27. oktober i fjor, sier politifaglig etterforskningsleder ved Karmøy lensmannskontor, Camilla Tjelle Waage i en pressemelding. 

Artin var halvannet år gammel da han ble savnet.

– Begge foreldrene, samt Artins to eldre søsken ble funnet døde etter forliset. Øvrig familie er varslet, opplyser politiet.

Sammenlignet DNA

I påvente av DNA-resultater fra foreldrene fra franske myndigheter har norsk politi gjort parallelle etterforskningsskritt. 

– Vi var tidlig kjent med at den savnede gutten hadde en slektning i Norge, men det har vært viktig å kartlegge om vedkommende hadde et slektskap som var nært nok til at det kunne gi grunnlag for en sikker DNA-match. Da vi fikk fastslått det, avga slektningen DNA til politiet ettersom det viste seg at svaret fra Frankrike tok lenger tid enn først antatt, forklarer leder av ID-gruppa i Kripos, Tore André Walstad. 

Bilder styrket teorien

Bilder av gutten med tilsvarende vinterdress som det var på levningene, styrket politiets hypotese om at det var Artin som var funnet på Karmøy. 

– Vi fikk en del tips om denne gutten, og bilder av ham styrket teorien. Det var likevel viktig for oss å ikke konkludere for tidlig. Politiet har hatt en løpende dialog med franske myndigheter. Vi har hele tiden respektert pågående prosesser på tvers av landegrensene, men da det viste seg at guttens slektning i Norge hadde et slektskap som var nært nok valgte vi å gjøre et forsøk på å sammenligne vedkommendes DNA med guttens. Dette er en møysommelig prosess, men vi er glade for at vi nå har fått en bekreftelse på at det er den savnede gutten som ble funnet på Karmøy. Denne historien er tragisk, men da er det i det minste godt å kunne gi de etterlatte et svar, fremhever politifaglig etterforskningsleder Camilla Tjelle

Waage.

[annonse]

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.