RESSURSER: Mikael Kvilhaug og Harald Skorte har vært med og bygget klatreveggen og tribunene i Storhall Karmøy. Her jobber de intenst for å få på plass tribunen i flerbrukshallen til åpningen.

Har gjort dugnadsarbeid verdt flere millioner kroner

Både små og store, kvinner og menn, pensjonister og ungdommer har stått på i flere timer for Storhallen på Vea. Siden byggingen startet i februar i år, så har totalt 200 personer jobbet på dugnad for den historiske hallen. Drifts- og salgsansvarlig for Storhall Karmøy, Knut Håkon Einarsen, som også er dugnadsansvarlig, er mektig imponert over frivilligånden på Vea.

– Det har vært utrolig kjekt å ha med så mange flinke og positive folk. Det er ingen som klager her, alle jobber iherdig og står på, sier Einarsen.

De siste ukene før den offisielle åpningen av hallen, har arbeidsdagene vart helt fra tidlig morgen til midnatt.

– På dagen har det som regel vært ti personer her, og 25 til 40 personer på ettermiddagen og kvelden. Disse personene er helt uvurderlige og vi hadde ikke klart å fått på plass hallen uten dem, sier Einarsen.

10 000 timer

Det er et stort spenn i arbeidet de frivillige har gjort i storhallen.

– Alt fra bygging av tribuner, maling og legging av lys er blant det de frivillige har gjort her.

Einarsen forteller at de har registrert 5000 timer med dugnadsarbeid, men at tallet i virkeligheten nok er mye høyere enn det.

– Totalt så vil jeg tro at det har gått med nærmere 10 000 timer med dugnadsarbeid inkludert prosjektering og planlegging, forteller Einarsen.

Med så mange timer frivilligarbeid har Storhall Karmøy spart inn flere millioner kroner.

– Vi har kalkulert oss frem til at dette er beløp i millionklassen. Vi har ikke et eksakt tall, men det er garantert flere millioner kroner, sier Einarsen.

Til nå har det ikke vært noen skader blant arbeiderne, og Einarsen skryter av HMS-opplegget.

– Så langt har vi ikke hatt noen skader, og vi håper at det vil fortsette slik. Hans Arne Magnussen har ansvaret for HMS her, og har gjort en veldig god jobb. Hver dag gir han instrukser og motiverer folk før arbeidsdagen, sier Einarsen.

Skriver historie på Vea

De fleste som har vært med på frivilligarbeidet er Veabuer. En av dem er Geir Sund. Han har vært med i flere faser av arbeidet, både graving og pussing av tribuner.

– Denne hallen er et positivt tilslag for bygda. Nå gleder vi oss masse til åpningen. Jeg må også få lov til å skryte av ledelsen, som har vært enormt flinke til å planlegge og til å gi oss ros undervegs, sier Sund.

TRIVELIG: En pause i arbeidet trengs. Da blir det servert kaffe og pepperkaker. Fra venstre: Håkon Karlsen, Ånen Ånensen, Ståle Vea og Tore Saghaug. TRIVELIG: En pause i arbeidet trengs. Da blir det servert kaffe og pepperkaker. Fra venstre: Håkon Karlsen, Ånen Ånensen, Ståle Vea og Tore Saghaug.

Innimellom slagene venter det kaffe og noe godt å tygge i for de engasjerte dugnadsarbeiderne. Sund forteller at arbeidet også er sosialt.

– Det er kjekt også, vet du. I tillegg så får vi være med å bidra til samfunnet og skrive historie her på Vea, sier Sund.

Også pensjonistene Mikael Kvilhaug og Harald Skorte har vært med på byggingen av storhallen, som snekkere. Kvilhaug er pensjonert snekker og Skorte pensjonert forretningsmann. De har vært med og bygget klatreveggen samt tribunene i storhallen.

– Det er trivelig her, så det har vært kjekt å tilbringe så mange timer som vi har gjort her. De siste ukene har vi vært her hver dag, så nå er vi klare for åpningen, forteller Kvilhaug.

Les mer om:

Sport Karmoynytt