Påtaleansvarlig, Lars Ole Berge ved Sør-Vest politidistrikt

Har fått inn 2.000 tips i Birgitte-saken. Analyseresultatene lar vente på seg

Skrevet av Øystein Merkesvik
05.12.2018 08:03 - OPPDATERT 05.12.2018 09:03

STAVANGER: Politiet har fortsatt ikke fått svar på analysearbeidet av biologisk materiale i Birgitte-saken. Analysene har pågått et sted i utlandet og resultatene av disse var forventet å komme i løpet av denne høsten.

–  Analysearbeidet i saken er omfattende og tidkrevende, og politiet regner nå med å få svar først i løpet av første kvartal 2019. Dette er imidlertid usikkert, og politiet kan ikke påvirke når svarene kommer, opplyser påtaleansvarlig, politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt.

Les også: Ambisjonen er klokkeklar på at politiet ønsker å løse saken

Han mener derfor at det er for tidlig på nåværende tidspunkt å gi ytterligere kommentarer rundt disse spørsmålene.

– Vi vil ikke kommentere analyseresultatene offentlig før vi har gjort grundige vurderinger og eventuelt nødvendige etterforskingsskritt. Vi forstår at offentligheten er interessert i resultatene, men vi må ta dette i riktig rekkefølge, sier Berge.

Mange tips

Han opplyser at politiet har fått inn godt over 2000 tips i saken, og flere av disse kom i tilknytning til TV2-dokumentaren. Alle tipsene er behandlet, og noen av disse har ført til etterforskingsskritt. Det er imidlertid ingen mistenkte i saken.

– Det er svært utfordrende å etterforske så mange år etter at drapet fant sted, og vi ser at noen spørsmål trolig vil forbli ubesvart. Motivasjonen for å løse saken er likevel stor, og det er nettopp derfor vi bruker et millionbeløp på DNA-analyser. Håpet er å finne spor som gjør at vi kommer ett skritt nærmere en løsning, sier Berge.

Les alt om:

Karmoynytt