Hannu Harju med godt skuddforsøk.

- Har en historie å fortelle hver kveld

For mange er en julekonsert med Hanne Krogh og tre tenorer obligatorisk for å få den rette julestemningen før jul. Torsdag kveld holdt de konsert i en full Vår Frelsers kirke.   

- Det er veldig godt å kunne gi folk så mye i en travel juletid. Det å se at publikum slapper av og koser seg på konsertene våre betyr mye, sier Jan Erik Fillan. Som sammen med Thomas Ruud og Bo Kristian Jensen utgjør han de tre tenorer.

Ruud har vært med på Hanne Krogh og tre tenorers juleturne siden oppstart i 2009. For Fillan er det tredje året førjulstiden går med til å reise land og strand rundt, mens Jensen er nykommer og med for første gang.

- Jeg har jo hørt mye på Hanne Krogh og tenkte la oss se hvordan dette blir da jeg fikk tilbud om å være med. På veien har jeg lært mye og det kjekke er jo at Hanne gir oss plass under konserten, sier Ruud.

Ifølge tenorene er de blitt en sammensveiset gjeng, nærmest som en familie. Med hektisk turneliv og mye reising er mye latter og god stemning vikitg mener operasangerne.

Kjærlighet til Haugesund

- Vi er veldig stolte og ydmyke over at vi klarer å fylle kirkene på turneen, sier Ruud. Tenorene tror suksessen ligger i at publikum mener de gjennom konserten har en historie å fortelle.

- Jeg har aldri sett noe lignende tidligere, hvor en binder sammen konserten til en fortelling, sier Jensen.

De tre skryter uhemmet av Hanne Krogh og mener hun er flink til å verdsette dem.

[annonse]
- Noe av det første jeg bet meg merke i dag jeg ble med på turneen var at det var en god atmosfære. Alle løfter hverandre opp og frem, samtidig som vi gir hverandre mange tilbakemeldinger, sier Fillan.

De trekker også frem Kroghs kjærlighet til Haugesund. Byhistorie og guidede turer rundt i byen er noe av det Krogh byr på skal vi tro sangerne.

- Det er nesten som vi kommer litt hjem vi også når vi kommer til Haugesund, smiler Ruud.

- Vi syns det er ganske stort at Hanne fyller kirken hver gang hun kommer hjem. Det er ikke alltid så lett å være profet i egen by, forteller tenorene.