BEST: Brettseilertalentet Martin Møller Hovda (18) fra Åkrehamn er nå den aller beste i Norge.

Han får Karmøys kulturstipend

KARMØY: Onsdag kveld ble hovedutvalget oppvekst og kultur i Karmøy kommune enige om hvem som får årets kulturstipend.

– Vi har hatt mange gode kandidater, og valget falt til slutt på tre flotte karmøybuer, sier leder for hovedutvalget, Aase Simonsen til Haugalandnytt.

Alle vinnerne kan glede seg over 20.000 kroner hver.

Åkrabuen Martin Møller Hovda (17) er både vindsurfer og alpinist og søkte kommunens kulturstipend for å få støtte til reising og deltakelse på regattaer. Hovda er blant verdens største brettseilere og sikret seg blant annet en 10. plass i U-20 windsurfing-slalom VM i Italia.

Kristine Langeland, også hun fra Åkra, er en 18 år gammel fiolinist som er elev ved Karmøy kulturskole. Hun har spilt flere soloer i mange arrangement. Hun har også spilt i Nord-Rogalands symfoniorkester.

Line Jørgensen. Foto: Facebook Line Jørgensen. Foto: Facebook

Den tredje og siste stipendiaten er Line Jørgensen (30). Hun kommer fra Kopervik, men bor i Oslo. Der synger hun opera og har spesialisert seg innenfor den italienske bel canto sangteknikken. Allerede til neste år skal hun innstudere fem-seks ulike operaroller. Jørgensen komponerer også egne klassiske sanger hvor hun spiller gitar og synger opera. Hun har søkt om støtte da det blir mye reising til Roma der hun tar privattimer.

Stipendene blir delt ut under ordførerens nyttårsmarkering i romjula 29. desember.

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Les mer om:

Kultur Karmoynytt