BOLIG & INTERIØR: Omtrent før de begynte å bygge huset startet Elisabeth Naley Sørensen og ektemannen Jens med hagen.
- Når ringmuren på huset kom opp så begynte vi å tenke hage. Vi startet egentlig i hagen før vi begynte på selve huset. Det har gått noen år siden paret tok sitt første spadestikk i hagen. Siden da har den vært et prosjekt i stadig utvikling, og Elisabeth tror ikke at de noen gang kommer til å si seg ferdig. - Den blir nok aldri helt ferdig. For er vi ferdig en plass så begynner vi en annen plass igjen, smiler hun. Sådde over 1000 blomsterGressplenen har paret valgt å ofre til fordel for store blomsterbed og mange sittegrupper. Når sommeren står på for fullt bugner det over av fargerike blomster så langt øyet kan se i den praktfulle hagen. - Vi har både bær, fruktrær og stauder, men så sår jeg masse sommerblomster. Ifjor sådde jeg over 1000 stykk, forteller Elisabeth og fortsetter latterfullt: - Når jeg sår, klarer jeg ikke å kaste noen. Så det blir trangt nede i drivhuset kan man si. Jeg har måtte satt de både i orangeriet og i hagestuen også, for jeg må jo finne en plass og ha de. Om det blir for masse blomster av det og jeg ikke har plass selv, kan man jo alltids gi de bort. - Har du en favorittblomst? - Jeg sår mye Kosmos, Pyntekorg. De synes jeg er fine. Da tar jeg frø om høsten av de jeg har sådd det året, så sår jeg på ny igjen. Jeg kjøper ikke så mye frø. (Saken fortsetter under bildet.)

Fargerike innslag finner man også i orangeriet, her er det meste kjøpt brukt. Tepper og skinn bidrar til å skape en lun og koselig atmosfære.

- Når jeg går ut i hagen så kommer jeg ikke inn igjen før det blir mørkt, sier Elisabeth Naley Sørensen.
Orangeriet er ett av de nyeste tilskuddene i hagen, her kan man sitte lunt og godt selv om været herjer på utenfor. For Elisabeth var det en drøm som endelig gikk i oppfyllelse.
- Jeg har vel alltid ønsket meg et orangeri, innrømmer hun.
En del av hagelaget Som følge av den store hageinteressen er Elisabeth medlem av Karmøy Hagelag. Her møter hun andre hageentusiaster og henter ny inspirasjon.
- Jeg var med i Hagelaget for mange år siden når vi bygde huset. Men så ble det ikke så mye tid når ungene var små, men nå har jeg litt bedre tid igjen så da meldte jeg meg inn igjen.
Med jevne mellomrom arrangerer Hagelaget planteloppelotteri. Gjennom lotteriet har det blitt flere nye tilskudd til hagen i Skudeneshavn.
- Karmøy Hagelag har jo slike planteloppelotterier. Da har alle med seg planter, helst stauder og trær, sier hun of utdyper: - Når man holder på å graver i hagen så ser man om det er noen planter man kan dele opp, for stauder kan man dele. Så tar man med seg disse og gir til lotteriet. Etter det så kjøper man lodd, og så vinner alle.
(Saken fortsetter under bildet.)
En såpass stor og innholdsrik hage krever mye vedlikehold, men Elisabeth ser ikke på det å arbeide i hagen som jobb. Det er en hobby hun aldri blir lei. - Når jeg går ut i hagen så kommer jeg ikke inn igjen før det blir mørkt. Jeg har også vært ute i pøsregn og sådd for jeg bare må ha de i jorden. Det er ikke jobb, det er bare kjekt, forteller hun. Hun og Jens starter utesesongen så fort solen titter frem. Er det opplett sitter paret likeså greit ute som inne i stuen. Derfor har det vært viktig for de å skape flere lune sittegrupper i le for vind. - Vi begynner utesesongen i mars, men vi sitter kanskje ute i januar også når solen er der. Så sitteplassene er viktige. Det er derfor vi har flere plasser hvor vi kan sitte inne også, slik som i orangeriet og hagestuen. Og i hagen som aldri blir ferdig står nye prosjekter for tur denne sesongen. - Nå har vi planer om å lage en dam igjen. Vi hadde en dam tidligere som vi hadde fisker i, men den gravde vi igjen. Nå har vi snakket om å bygge opp en igjen for å få bort litt av asfalten. Så det er jo stadig nye planer, men vi rekker ikke alt. Det er jo det som er, smiler Elisabeth.