Glenn Helge Kvilhaugsvik fra Zocial, Olav Selliken fra Engelsrud Fyrverkeri Karmøy, Per Inge Eriksen og Anne Torland i Åkrehamn Vekst står bak spleiselaget på Åkra.

— Håper på å få inn mye slik at det blir større enn i fjor

Felles fyrverkeri i Åkra ble et vellykket prosjekt nyttårsaften i fjor, og nå ønsker gjengen bak å gjenta suksessen.

ÅKRA: — Siden det er vanskelige tider nå og siden det har vært et trist år, ønsker vi å få dette til slik at folk har noe å se frem til. Vi fikk mange kjekke tilbakemeldinger i fjor, og da visste ikke folk helt hva de var med på, men nå vet de mer hva det går i, sier Glenn Helge Kvilhaugsvik i Zocial AS som blant annet er ansvarlig for innsamlingen på nettsiden akrafyrverkeri.no. 

I fjor ble det samlet inn over 100 000 kroner fra bedrifter og privatpersoner, og Åkrehamn Vekst, som står i spissen for konseptet og gjennomføringen, håper at man i år klarer å få inn minst like mye. 

— Vi vil allerede nå begynne å samle inn penger. Vi går for minimum det samme beløpet som i fjor, og jo mer vi får inn, jo større blir det. Vi trenger at både sponsorer og privatpersoner er med på dette slik som sist. Det ble en kjempesuksess i fjor med masse folk, og fyrverkeriet var digert i forhold til det som er vanlig, sier leder i Åkrehamn Vekst, Per Inge Eriksen. 

Satser på å overgå 2019

I fjor varte fyrverkeriet i over ti minutter, og det var Engelsrud Fyrverkeri Karmøy som sto for oppskytingen på moloen i Åkra. De er også med på laget i år. 

— Vi sponser vår del med alt arbeidet rundt med selve fyrverkeriet, forteller pyroteknikker Olav Selliken og legger til at det i år ikke blir en samlingsplass slik som i fjor på grunn av korona.

— Vi vil gi beskjed om at publikum må spre seg rundt om på Åkra, slik at smittevernregler overholdes. Fyrverkeriet ser man like godt over alt.

Nettsiden der innsamlingen foregår ble lansert i dag, og allerede er 30 000 kroner kommet inn. 

— Vi håper at flest mulig ser at dette er gode greier og vil være med å sponse. Vi håper på å få inn mye slik at det blir større enn i fjor. Det var litt større i fjor i Kopervik enn her, og vi må jo være like flinke som dem, ler Eriksen, som mener det er kjekt med litt konkurranse. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.