Gunnar Amland. Foto: Karmøy SP

Gunnar Amland (51) ny leder i Karmøy SP

Skrevet av Kent Olsen
29.11.2019 11:47 - OPPDATERT 29.11.2019 19:24

Ble valgt som ny leder onsdag.

POLITIKK: Under årsmøtet til Karmøy Senterparti ble veabuen Gunnar Amland valgt inn som ny leder i partiet.

Amland har lang fartstid i Arbeiderpartiet, men meldte overgang til Senterpartiet i 2017.

– Etter å ha deltatt på gruppemøter og styremøter, ble jeg mer og mer inspirert av både lokalpolitikken og ikke minst alle ivrige som møtte på hvert eneste møte. Senterpartiet på Karmøy har hatt sitt beste valg på over 40 år, og jeg ønsker å bidra til at alle skal få opp øynene for at vi har den beste politikken, både lokalt og nasjonalt, sier Amland i en pressemelding sendt av partiet.

– Jeg har fortsatt mye å lære, ikke minst av Tor Asle (Grønningen) og Wenche (Lindtner) som har jobbet iherdig sammen med resten av medlemmene for å få partiet opp der vi er i dag, sier han videre.

Gruppeleder Tor Asle Grønningen sier følgende om valget av Amland som leder:

– Jeg er veldig begeistret for at Gunnar Amland sa seg villig til å lede partiorganisasjonen. Han har bakgrunn fra de maritime næringene, og er en god lagbygger som kan bringe nye medlemmer og nye velgere til Senterpartiet. Vi har nettopp gjort et kjempegodt valg på Karmøy og nådde målsettingen vår om å doble oppslutning og representasjon to valg på rad. Det betyr at vi har mye å bevise ovenfor alle de nye velgerne som har gitt stemmen sin til oss. Jeg tror Gunnar er rett mann til å lede partiet og være med å få våre saker på dagsorden fremover.

Slik ser det nye styret ut:

Leder: Gunnar Amland

Nestleder: Ørjan Fjellkårstad

Styremedlemmer: Olaug Vikingstad, Christen Hausken, Ragnar Vikshåland, Olaug Stava Farbu, Marit Sandve Risdal, Rebekka Dickson (senterungdomrepr), Elsa Gramstad (senterkvinnerepr)

Gruppeleder: Tor Asle Grønningen