Arkivfoto

Grått og vått: – I en god periode fremover


VÆRET: Det er få oppløftende nyheter å hente når Karmøynytt slår på tråden til Meteorologisk Institutt torsdag. 

– Det blir nok grått i en god periode fremover, melder vakthavende meteorolog, Julie Solsvik Vågane. 

Hun forteller at det utover torsdag ettermiddag er meldt om spredt nedbør med litt av-og-på bygeaktivitet. 

– Det fortsetter med sørøstlig retning på vinden, og temperaturene blir nok litt høyere enn det de har vært tidligere, fortsetter hun. 

Vinden fra sørøst fortsetter også over i morgen, da kan det bli periodevis stiv kuling og sterk kuling. 

– I morgen ser det ut til å bli litt mer nedbør, og fremdeles vind gjennom dagen. Det ser ut til at det kan bli sterk kuling natt til fredag og tidlig fredag, så roer det seg natt til lørdag, melder meteorologen. 

Den beste dagen 

Lørdag bringer med seg fortsatt perioder med regn og byger, men vi kan vente oss en god del mindre vind denne dagen. 

– For helgen sin del så ser det ut som om det er lørdag som blir best, både med tanke på vind og nedbør, sier Solsvik Vågane. 

Søndag derimot blir av den regnfulle sorten. 

– Da kommer det inn en front fra sørvest, og det blir en god del nedbør, melder meteorologen og fortsetter: – Det blir nok mest nedbør lenger sør, men også en god del hos dere. Så du kan si det blir en våt dag på søndag. 

Hun forteller at temperaturen er ventet å holde seg nokså jevn i tiden fremover, og faktisk holder den seg litt over normalen. 

– Det kan bli opp mot en 10 grader og rett rundt det. Nå har vi vært inne i en periode hvor vi har ligget godt under det som er normaltemperatur, men nå ligger vi helst litt over, sier hun. 

Kan klarne opp 

Selv om prognosene viser at dagene fremover blir nokså grå, kan det hende det kommer et lite skifte utover i neste uke. 

– Det er litt spredt nedbør i starten av neste uke, før det ser ut til å legge om. Da ser det ut som om Østlandet og Agder får nedbøren, mens vi ligger litt på lesiden av fjellet. Så per nå viser prognosene at det ser ut til å bli en periode med litt kjølig klarvær utover neste uke, avslutter hun.