Gunn Haaland

«God nok»

Gunn Haalands betraktninger: Nytt år nye muligheder, e det ikkje så de seie, muligheder for forbedring og forandring.

Det e ikkje småting det e snakk om når det komme te mitt forbedringspotensiale. Eg fylle godt ud i skinnet mitt kan du sei spesielt rondt midjen, det gir bukselinningen klar beskjed om kvar einaste dag. Laster har eg monge av, men e det ikkje sånn at summen av laster e konstant. Då vil eg ikkje ta kjangsen på og bytta ud ei laste så eg egentligt liga ganste godt me ei så det slett ikke e sikkert at eg komme te og liga.

I dagens samfunn snakkes det så fint om og oppnå sitt fulle potensiale, det e vist rett og slett blitt et krav at me ska det.. Eg komme aldri te og nå mitt fulle potensiale, te det e eg nok litt for lade. Ka me oss så e litt lade ska me stemmast ud av samfunnet for at me ikkje passe inn, sånn så de jørr i realty show. Trassige e eg og det e ein skrekkeligt dårlige kvalitet seies det, så visst nok ikkje tar deg så volsomt longt. Te det vil eg barra sei, eg ska ikkje så jysla longt heler.

Eg har monge goe kvaliteter og allså, men dei e det ikkje lov å snakka høgt om for då e eg plutselig blitt ein skrydepave. E det ikkje løye kossen det goa kan bli te noge dårligt sånn heilt uden videre. Så at eg e snille, rause, flinke å laga mad og heilt egentlig kan synga, det får dokke dessverre aldri veda det e noge eg må holla heilt for meg sjøl…elle må eg det? Eg kan jo barra la det stå te å skryda av meg sjøl i vildenesky når eg føle for det og ikkje minst skryda av andre folk så eg møde på min vei. Om det jørr meg te ein skrydepave elle ein rause person det får blir opp te deg å bedømma, uansett eg har skuldre å bera det på. Når sant ska seiast så e skuldrene og jysla breie.

Det blir ingen nyttårsforsetter for min del i år. Dei forandringanne som måtte komma dei får komma heilt naturligt, eg e åpen for det.

Nyttårsaften ved midnatt i mens eg sto og såg på alle nyttårsrakettane, heva eg glasset breddfollt av bobler for anledningen og tok ein liden skål for å varra god nok. Te tross for at bukselinningen stramte, trassen bobla i takt med boblene i glasset, lastene sto i kø og me lengsel i blikke tenkte eg det ska bli godt å slenga seg litt på sofaen igjen.

Ikkje best, ikkje perfekt, men enkelt og greit god nok.

#godnok

Les mer om:

Karmoynytt