Arkivfoto: Linn Isabel Eielsen er et av navnene tegneseriefestivalen har sikret seg til årets program.

- Gjestelisten domineres av “up and coming” serieskapere

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
16.09.2019 17:13 - OPPDATERT 18.09.2019 07:12

Til helgen går den første I-CAN Tegneseriefestivalen av stabelen i Skudeneshavn.

SKUDENESHAVN: – Som et resultat av aktivitetene i EU-prosjektet READ ON har de to norske deltakerne i prosjektet, Haugaland vid. skole og SILK, besluttet å lansere en ny festival, I - CAN, Intenational Comic- and Animation festival of Norway, skriver prosjektleder i READ ON, Odd Henning Johannessen i en pressemelding. 

Startskuddet for den nye festivalen går onsdag. Både onsdag og torsdag vil det bli aktiviteter på skoler i Haugesund og Karmøy i forbindelse med festivalen. 

Fredag og lørdag vil det være arrangementer som er åpne for publikum på Gamle Verksted i Skudeneshavn. 

– Takket være god støtte fra Karmøy kommune og Rogaland fylkeskommune har vi anledning å la to av de tre arrangementene være gratis, ikke minst fordi målgruppen er barn og ungdom. Derfor er også alle arrangementene alkoholfrie, fortsetter Johannessen i pressemeldingen. 

Bredt program 
Under årets festival kan festivalen skilte med både lokale og internasjonale navn på programmet. Festivalkomiteen sier seg fornøyde med line-upen til tidenes første I-CAN. 

– Vi er veldig fornøyde med det programmet vi har klart å sette sammen. Gjestelisten domineres av “up and coming” serieskapere som i de siste år eller så nylig som, siste måneder, har markert seg som navn man skal følge med på, forteller programsjef Per Inge Iversen til Karmøynytt og fortsetter: - For å nevne noen, så har vi fått meldinger om at Linn Isabel Eielsen fra Haugesund, som delte scene med bla Knut Nærum i Bergen forrige helg, stjal showet og gav en uforglemmelig opplevelse for publikum.

Iversen forteller videre at en først og fremst har hatt fokus på kvalitet når programmet skulle settes, og at de synes det er ekstra spennende at flere av årets navn er lokale. 

– Vi er svært spente på publikumsoppmøte og håper at så mange som mulig vil ta turen. Vi kan love at programposter og workshops blir svært underholdene og spennende, så det er verdt å ta turen.

Utvider til neste år 
Allerede har arbeidet med å utarbeide neste års program startet. Da håper festivalen blant annet å utvide tilbudet til å også favne mer dataspill og animasjon. Samt få enda større navn, både internasjonale og nasjonale. 

– Vi kommer til å utvide med programposter om dataspill og mer animasjon. Vi har også klart å få til et samarbeid med Raptusfestivalen i Bergen og The lakes international comic art festival i Kendal, planen for det samarbeidet er å få inn noen virkelig store navn fra utlandet innen Manga-tegneserier fra Japan og animasjonserier fra USA. Vi har også allerede nå mange store norske navn som var interesserte i komme til neste år, avslører programsjefen.