Arkivfoto: Avinor

Gir midler til ruteutvikling ved Helganes

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
03.09.2019 14:20

Fylkesutvalget vedtok å tildele 937 500 til ruteutvikling ved Haugesund Lufthavn Karmøy.

SAMFERDSEL: Fylkesutvalget har vedtatt å tildele 937 500 kroner over tre år til ruteutvikling ved Haugesund Lufthavn Karmøy. Dette etter at Haugaland Vekst har sendt inn en søknad. 

- Søker gjør i sitt vedlegg til søknaden en grundig gjennomgang av status og peker på at Haugesund Lufthavn, i likhet med Stavanger Lufthavn, har hatt stor nedgang i internasjonal rutetrafikk etter nedgangen i oljeindustrien. Innenrikstrafikken har imidlertid også hatt vekst i årene til og med 2017. Trafikktall for 2018 er ikke fremlagt i søknaden eller vedlegg, opplyses det i en pressemelding fra Rogaland Arbeiderparti. 

Arbeidet med ruteutviklingen vil organiseres som et prosjekt med aktører som Karmsund Havn IKS, kommunene i regionen, Lufthavndrift AS, Haugaland Vekst IKS og fylkeskommunen som aktuelle og identifiserte aktører i søknaden.

 - Det er behov for et strategisk arbeid knyttet til ruteutvikling på begge flyplassene i fylket vårt. Dette er viktig både for innbyggerne våre, men også for næringslivet i regionen vår. Næringslivet vårt er avhengig av direktehubber på flyplassen, og da må vi som en stor næringsutvikler samarbeide med aktørene for å få til dette. Sier fylkesvaraordfører Marianne Chesak (Ap) og Jarle «Sira» Nilsen (Ap).