Kurt Roar Vilhelmsen, Odd Jakob Haaland og Ole Larsen samarbeider nå om å dele bildeskattene fra Kopervik.

Gir deg et unikt foto-innblikk i Koperviks historie

Skrevet av Øystein Merkesvik
25.05.2017 04:46 - OPPDATERT 25.05.2017 06:46

LOKALHISTORIE: Kopervik og omegn historielag har fått tllgang til over 30.000 fotografier som er tatt av de lokale fotografene Louise Aanensen og Lars og Sven Svendsen. Rundt 7.500 av bildene er blitt scannet og legges i disse dager ut på bildedelingstjenesten Tidsmaskinen.

Omfattende Det er en svært omfattende jobb ildsjelene i historielaget i Kopervik har begitt seg ut på. Den omfattende bildegaven skal scannes inn, ett og ett bilde og gjøres tilgjengelig slik at kommende generasjoner vil kunne se hvordan byen så ut i gamle dager og hvordan dagliglivet fortonet seg i gatene lenge før den digitaliserte tidsalder.

Tilgjengelig for alle Historielaget har valgt å inngå et samarbeid med Kurt Roar Vilhelmsen som de siste året har bygget opp bildedelingstjenesten tidsmakinen.no der man enkelt kan søke opp eldre bilder og hente informasjon både om steder og personer. På nett-tjenesten vil Kopervik og omegn historielag få sin egen hjemmeside der det store bildearkivet gjøres tilgjengelig for allmenheten.

– Etter min forstand er dette den beste plattformen som finnes når det gjelder å samle informasjon, sier styremedlem i historielaget, Odd Jakob Haaland.

Motiv fra Koperviks 100 års historiske jubiléum
-skuespill.

Ønsker publikums hjelp Han forteller at bildene som nå legges ut er både portrettbilder, interiørbilder og, havneområder og fra resten av byen. Når bildene legges ut er målet av publikum skal både dele bildene på sosiale medier og bidra med informasjon om hvem som er på bildene og hvor de er tatt.

– Vi trenger all den hjelp vi kan få. Informasjonen vi får fra publikum bil legges inn i systemet og om 20-30 år kan folk gå inn og finne informasjon om slektninger eller andre de ønsker å vite mer om.

Viktig jobb Bildebasen på Tidsmaskinen er stadig voksende og brer om seg over hele Norge. Kurt Roar Vilhelmsen som har utviklet portalen er godt fornøyd med å ha fått det lokale historielaget og bildene deres tilgjengelig via nettsidene.

– Det er veldig kjekt. Kopervik og omegn historielag er et av landets ledende og har gjort en kjempejobb med å ta vare på lokale bildeskatter fra lokale fotografer, aviser, privatpersoner og andre, sier han.

[annonse]
Ønsker flere Vilhelmsen ser ikke bort fra at også andre historielag vil se verdien av å benytte seg av samme løsning.

– Jeg håper det. Vi er i samtale med flere foreninger og lag, så det kommer nok mer etterhvert, sier han fornøyd.

Les mer om:

Karmoynytt