LNG-TERMINAL NARVIK: Naturgass Nords leder Hans Ola Pedersen, Fortes Roger Bergersen, Gasnors adm. dir, Eilef Stange, Gasnors markedssjef Svein Sund og Olaf Larsen, styreleder i Narvik-selskapet. (Foto Terje Næsje, Fremover)

Gasnor satser i Nord-Norge

Selskapene har i ett år samarbeidet om leveranser av flytende naturgass LNG til det svenske malmselskapet LKAB sin fullskala-test i pelletsverket i Malmberget i Norrbotten.

– Gasnor AS og Naturgass Nord AS utfyller hverandre på en god måte. Gasskompetanse og tilgang til verdensmarkedet møter en organisert lokal aktør med vilje og nettverk til satsning på å utvikle et nytt marked innen naturgass, skriver Gasnor i en pressemelding.

Naturlige forhold

– Vårt mål er distribusjon og salg av naturgass/LNG over Narvik. Forholdene ligger naturlig til rette her, vårt konkurransefortrinn er logistikken, helårshavn og jernbane. Det har lenge vært arbeidet for å videreforedle svensk malm i Norge. Vi håper at malmen snart vil møte norsk gass i Narvik – og at vi får en re-industrialisering i regionen, sier Hans Ola Pedersen, daglig leder i Naturgass Nord AS.

Les mer om:

Naeringsliv Karmoynytt