GLEDENS DAG:Eurojuris Haugesund inngår fra i år av en avtale med SILK. Fra venstre: Nestleder i SILK, Hanne Mulelid, Jan Henrik Høines, Ingrdi Lauvås fra Eurojuris Haugesund og Leder for SILK John Rullestad.

Går sammen om ytringsfriheten

Skrevet av redaksjon
16.03.2015 10:53 - OPPDATERT 16.03.2015 11:53

GLEDENS DAG: Fra venstre: Nestleder i SILK, Hanne Mulelid, Jan Henrik Høines, Ingrdi Lauvås fra Eurojuris Haugesund og John Rullestad, leder for SILK. 

Eurojuris Haugesund inngikk i dag en samarbeidsavtale med Skudeneshavn Internasjonale Litteratur-og Kulturfestival (SILK). Avtalen vil gjelde for et år med stor mulighet for forlengelse. 

Under pressekonferansen i starten på uken var det derfor en overlykkelig leder og nestleder fra SILK som endelig kunne lette på sløret og fortelle den gode nyheten.

–For cirka tre uker siden fikk jeg en hyggelig telefon fra Jan Henrik Høines i Eurojuris Haugesund, der han fortalte at de ønsket å diskutere muligheten for en avtale med SILK. Da var ikke veien lang bort til Åkra. Vi hadde en god dialog en kveld som igjen utviklet seg til en samarbeidsavtale, forteller leder i SILK, John Rullestad.

– Kan du fortelle hva summen er?

– Samarbeidspartnerne våre ønsker som regel holde dette for seg selv, men jeg kan si at vi er veldig fornøyd og glad for summen vi har fått, forteller Rullestad.

 

 

SILK har som målsetting å spre leseglede og kulturelle opplevelser gjennom en årlig festival og enkeltarrangementer. Organisasjonen består av et styre på ni medlemmer og 10 ulike komiteer, alle basert på frivillighet.

Sammen om ytringsfriheten 

Etter å ha snakket sammen om å inngå en avtale kunne de ulike partene fort se at det var mange punkter hvor et advokatfirma og en litteraturfestival har felles berøringspunkter.

– Vi i Eurojuris Haugesund har en del områder i samfunnet som vi bryr oss om, hvor mye av det SILK jobber og står for samsvarer med det vi tenker. Der en av innfallsvinkelen for oss blant annet er knyttet til det med ytringsfrihet, forteller Høines og legger til.

– Derfor ble det naturlig for oss å ta kontakt med SILK når vi har sittet å tenkt på hva som er våre naturlige samarbeidspartnere i forhold til det å være med å bidra til markedsføring og sponsing av lokale aktører.

– Hva ønsker dere å bidra med? 

– Vi håper nå når vi inngår en avtale med SILK at vi som advokatfirma kan bistå med fokus på viktige temaer. Samtidig som vi håper å bidra med å ytterligere styrke SILK i det arbeidet som de har gjort gjennom en årrekke. Hvor de blant annet har skapt god aktivitet i lokalmiljøet, og ikke minst har hatt utrolig stor kvalitet rundt det det programmet de setter sammen, sier Høines.

Vinden har snudd 

SILK-festivalen arrangeres i år for 6. gang og har i løpet av de siste årene utviklet seg til å bli kjent på både borte og hjemmebane, noe som i løpet av den siste tiden har ført til at de har opplevd å bli oppsøkt av både sponsorer og deltakere.

– Det er så stas når vi blir kontaktet. Vi er jo vant med at det er vi som ringer folk for å få de til å delta på festivalen og inngå avtaler med oss. Da er det utrolig gøy når det plutselig går motsatt vei også, forteller Hanne Mulelid, nestleder i SILK.

– Hva betyr denne avtalen for dere?

– Det betyr veldig mye for oss. Nå kan vi sette sammen et enda bedre programmer og jobbe med å få flere gode deltakere til å komme på festivalen, sier Rullestad.

SILK-festivalen går av stabelen i begynnelsen av november, men de arrangerer også flere arrangementer gjennom hele året. Fredag 20. mars er det blant annet duket for SILK påskekrim og konsert.