Einar Tollaksvik i Kopervikparken Maritime Cluster. Arkivfoto.

Går sammen om maritimt flytilbud

Skrevet av Kent Olsen
31.08.2020 09:44

Saga Subsea og flymeglingsselskapet Gayo Aviation står bak nyetablerte Subsea2Air.

NÆRINGSLIV: På grunn av koronasituasjonen har logistikksituasjonen økt for verft og rederier. Derfor slår Saga Subsea og Gayo Aviation hodene sammen og oppretter Subsea2Air som skal sikre logistikkløsninger for shipping-, offshore- og andre maritime industrier.

– Logistikkutfordringene har økt for verft og rederier under koronapandemien med til dels stengte grenser, dårligere flytilbud og restriksjoner i havner og på flyplasser. 250.000 sjøfolk verden rundt rammes av situasjonen. Noen har vært hjemmefra i tolv måneder, skriver Saga Subsea og Gayo Aviation i en pressemelding, gjengitt av Maritimt Forum.

Selskapet planlegger flyvninger til lokasjoner som Singapore Trinidad, Ghana, Kanariøyene og Kypros. De vil også tilby transport mellom flyplass og havn.

– Private flyvninger vil gi mindre kontakt med andre passasjerer og større sikkerhet for regularitet. Effektiviteten ved mannskapsbytter vil bli bedre, og det utgjør også en fordel at utstyr kan bringes ombord i samme fly som mannskapet. Vi mener verft og rederier kan tjene mye på å benytte seg av logistikktilbudet vi nå lanserer, sier Einar Tollaksvik i Saga Subsea.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.