Video: Ronny Svennes. Bobilen i full fyr. Foto: Tipser

Full overtenning i bobil

Skrevet av Kent Olsen
07.08.2020 18:21 - OPPDATERT 11.08.2020 17:33

Nødetatene rykket ut etter melding om brann i en bobil i Kopervik sent fredag ettermiddag.

KOPERVIK: Nødetatene fikk sent på ettermiddagen melding om en bobil i brann på parkeringsplassen til Extra.

– Det viste seg at eieren av bobilen har vært til stede og oppdaget røyk, som igjen har utartet seg til flammer og full overtenning i bilen, forklarer innsatsleder Fredrik Alvestad.

Han understreker at det aldri var fare for hverken liv eller helse.

– Det har heller ikke vært fare for spredning, men bobilen blir nok kondemnert. Den er utbrent innvendig, forteller han.

Like ved drivstoffstasjon

Bobilen stod parkert like ved en stasjon for drivstoff på parkeringsplassen. Alvestad forteller at det ikke var noe ekstra fare i det.

– Den stod såpass langt ifra og vi hadde gunstig vindretning, så her var det lite sannsynlig for at det skulle spre seg videre.

Foreløpig kan de ikke slå fast hva som er årsaken til brannen, men Alvestad forteller at de har en teori.

– Det er noe som kan tyde på at det kan være det elektriske som er årsak til dette. Men det får videre etterforskning vise. Det blir opprettet sak på vanlig måte, så får vi se om vi finner ut noe mer, forteller han.

– Det eneste som er nå er at det er en del nedfall med glassfiber. Vi skal se om vi får sopet opp det når bilen blir fjernet, legger han til, og håper de kan unngå å måtte stenge av deler av området.

Slik så bobilen ut etter at flammene hadde gitt seg.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.