Haugesund Seagulls. Arkivfoto.

Frykter sesongoppstarten ryker

Skrevet av Ann Margit Grønstad
01.09.2020 13:03 - OPPDATERT 01.09.2020 15:35

Haugesund Seagulls vurderer å trekke A-laget fra spill i 1. divisjon kommende sesong dersom de ikke får på plass en økonomisk plan i løpet av kort tid.

SPORT: — Vi i Haugesund Seagulls skulle ønske at alt vårt fokus kunne være på den sportslige forberedelsen. Dessverre så har vi som så mange andre idrettslag opplevd at sponsormarkedet har endret seg dramatisk som følge av den pågående pandemien. Vi opplever at eksisterende sponsorer ikke har anledning til å bli med videre og at nye sponsoravtaler er krevende å få på plass, skriver klubben i en pressemelding tirsdag. 

Haugesund Seagulls opplyser at de mangler 400 000 kroner for å kunne starte ishockey-sesongen. På grunn av mangelen på økonomiske resurser vurderer styret nå å trekke A-laget fra spill i 1. divisjon kommende sesong.

Dersom de får på plass en økonomisk plan innen 8. september kan det imidlertid se lysere ut for klubben. 

— Vi bretter nå opp ermene og mobiliserer alle krefter i klubben i et siste forsøk på kunne redde sesongen og at våre tilhengere skal få oppleve hockey på Haugalandet i vinter. Vi må ha på plass 400 000,- i friske midler for å få dette til, opplyser ishockey-klubben.

Frykter at elever flytter fra byen

A-lags spillerne skal nå i gang med å ringe rundt til bedrifter på Haugalandet.

— Med spill i 1. divisjon så er Haugesund Seagulls det eneste laget på Haugalandet som deltar på nivå 2 i det norske seriesystemet uavhengig av idrett. Kun FKH og Avaldsnes spiller på et høyere nivå. Men sammenlignet med de så er vi organisatorisk og økonomisk langt bak. Vi driver på dugnad og har ingen anledning til å ansette noen på markedssiden, skriver de. 

Nå ber klubben om hjelp fra hele Haugalandet og håper på støtte fra bedrifter og finansinstitusjoner. 

— Det er viktig for styret å understreke at når vi er i denne krevende situasjonen så er det vår høyeste prioritet at tilbudet til barn og unge i klubben består. Det kritiske er at hvis klubben må gå til dette skrittet så vil det kanskje få konsekvenser for de aldersbestemte lagene, nyrekruttering og potensielle HTG-elever flytter fra byen, skriver de.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.