Fire av ti sier de har sett noen være beruset sammen med barn i sommerferien. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Frykter rus og fyll rundt barn i sommer

Skrevet av NTB
17.06.2020 07:00

En ny undersøkelse viser høye tall for observerte berusede foreldre i samvær med barn i sommerferien. – Bare toppen av isfjellet, advarer organisasjon.

42 prosent av befolkningen sier at de har sett berusede voksne sammen med barn i sommerferien i løpet av de siste tre årene, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos.

Generalsekretær Randi Hagen Eriksrud i alkovettorganisasjonen Av-og-til tror de reelle tallene er høyere enn det som kommer fram i undersøkelsen.

– Jeg tror vi voksne dessverre bare legger merke til «toppen av isfjellet». Når fire av ti sier at de har sett berusede voksne sammen med barn, så kan vi bare se for oss hvor mange barn som sitter igjen med vonde minner i bagasjen etter sommerferien, sier Eriksrud.

Hun tror mange har for høy terskel for å si ifra til voksne som drikker for mye foran barn.

– Er du i tvil om hva du bør gjøre, kan du alltid ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du få hjelp og råd fra fagfolk i situasjonen du står i, sier Eriksrud.