Kulturhusleder Roger Pedersen vil ha flere eldre på kulturhuset.

Frir til de eldre på fastlands-Karmøy

Kulturhusleder Roger Pedersen ønsker flere eldre på huset.


NORHEIM: Norheim kulturhus ønsker å slå et slag for de eldre på fastlands-Karmøy, og nå etterlyser kulturhusleder Pedersen flere eldre til å komme på huset.

– Litt av greia er at befolkningen blir jo eldre, og det blir flere eldre folk. Vi hører stadig vekk om tilfeller der folk sitter hjemme. Det er forferdelig trist. Du har masse fritid, men du vet ikke helt hva du skal gjøre med den. Og alle tilbudene, det er ikke alltid de kommer ut. Det er mange eldre som skulle hatt noe å gjøre på og ikke vet om tilbudene, sier Pedersen.

På Norheim kulturhus har de flere tilbud for eldre, der flere organisasjoner er involvert.

Pedersen forteller om gode besøkstall.

– På dagtid er det stort sett bare eldre som er der, og de bruker det voldsomt. Vi har en organisasjon som heter Blinken som er en pensjonistforening. De har fast torsdag hver uke med turgruppe, kaffedrøs og underholdning. Det er ca. 50 eldre som er der. Samtidig har Blinken en gang i måneden et litt større arrangement på kveldstid. Da er det over hundre innom, forteller Pedersen.

I tillegg til turgruppa har en eldredans hver mandag, kafe på tirsdag og dataklubb annenhver onsdag.

– Litt av greia er at det er plass til flere. Vi vil jo ha folk inn på kulturhuset og at en er sosial, så en er hjertelig velkommen, sier han, og på innpust nevner han også Syng med oss som er familieunderholdning.

– Det er for alle, men det passer jo godt til dem også. De som er eldre i dag var jo ungdommer da Elvis holdt på, så rockemusikk tåler jo de også, avslutter han med et smil.